Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.09.2014.

20:00

Hiljade navijača dočekalo "Orlove"

Hiljade navijača okupilo se ispred Skupštine Beograda gde se održava svečani doček košarkaša koji su osvojili srebro na Svetskom prvenstvu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Osim njih, dočekali su i ženska reprezentacija u streljaštvu, kao i rvač Davor Štefanek.

Košarkaši su na Aerodrom Nikola Tesla sleteli u 19.17 časova, dva sata kasnije od planiranog, a potom je održana konferencija za novinare.

Na terasu Skupštine, pred oko 20.000 posetilaca, prvi je izašao Davor Štefanek, osvajač zlata na Svetskom prvenstvu u rvanju, a zatim i reprezentativke u steljaštvu, zlatne na Prvenstvu sveta u Granadi, Jasna Šekarić i Zorana Arunović.

Potpredesdnik KSS Dejan Bodiroga dočekan je ogromnim aplauzom uz čuvenu pesmu "Mi imamo našeg Boga, ime mu je Bodiroga“. Ovacije su upućene i pomoćnom treneru Miroslavu Nikoliću. Atmosfera je dostigla vrhunac kada su na red došli srebrni košarkaši kao i kada se pojavio selektor Aleksandar Đorđević.

"Drago mi je što sam prvi rvač u istoriji koji je dočaken na ovom balkonu. Ovo je tek početak, ostvario sam veliki uspeh, a nadam se da ćemo se na ovom mestu videti i posle Rija", rekao je Štefanek i čestitao košarkašima.

"Prvi put sam na ovom balkonu, veoma sam uzbuđena i htela bih da čestitam svima koji su osvojili medalje na SP, bilo je veoma teško, ali kada ih osvojimo i kada nas ovako dočekate, sigurno ćemo se vratiti sa još odličja", rekla je Jasna Šekarić.

"Hvala vam, ovo je sportsko srce Srbije. 1995. godine je "izmišljen" balkon, tu su tada bile moje kolege, a sada su ovi momci. Došli smo da vam se zahvalimo jer ste nam dali snagu da odradimo ono zbog čega smo počeli da radimo pre dva meseca, da bismo se vratili sa ovom medaljom", rekao je Aleksandar Đorđević.

On je na konferenciji za novinare na aerodromu rekao da veruje da će tim biti svestan fantastičnog uspeha tek za 10 do 20 godina.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas zahvalio se košarkašima na tome što godišnje poklanjaju dva meseca Srbiji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

210 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve