Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

20:13

Milanko Petrović: U inat pritiscima

Od svih srpskih predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju sigurno se najviše očekuje od Milanka Petrovića, koji će se takmičiti u bijatlonu i nordijskom skijanju. Petrović je oduševio svojim rezultatima na Univerzijadi, gde je osvojio dva zlata i jednu bronzu, a uprkos problemima sa Skijaškim savezom i Bijatlon savezom oko finansija ističe za B92 da će dati sve od sebe da na to ne misli i postigne što bolji rezultat.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Petrović je pred put u Soči učestvovao na Evropskom prvenstvu u Češkoj, gde mu je za dlaku izmakla medalja. Momak iz Sjenice istakao je da je jednostavno poklekao pod pritiskom.

Moji planovi su bili da na Evropskom prvenstvu na jednoj od tri trke osvojim medalju. Konkurencija je bila jaka, ali jednostavno u poteri, gde sam bio u borbi za drugo mesto, nisam uspeo to da iznesem. Bilo je pritisaka od strane Bijatlon saveza, Skijaškog saveza, ljudi koji su bili na stazi, selektora i ostalih takmičara i jednostavno nisam uspeo da neutrališem nemir u glavi. I pored odličnog skijanja i pucanja u prva tri kruga sve sam uprskao u poslednjem“, rekao je Petrović za B92.

Nekako se čini da je Petrović na Univerzijadi bolje podneo taj pritisak, ali on sam ističe da je i tada on postojao.

I na Univerzijadi je bilo pritisaka, ne samo taj koji je došao sa tim što sam favorit. Svakog trenutka očekujete neki mejl, poruku, da vam pošalje neko iz tih Saveza i tako vas na neki način uznemiriti i doći do toga da ne možete da se kontrolišete. Možete ili da im odgovorite na te provokacije ili da trpite i to držite u sebi, a potom na trkama ostvarivati loše rezultate“, naglasio je Petrović.

Pod posebno velikim pritiskom Petrović će biti u Sočiju, pošto javnost dosta očekuje od njega, a on se nada da će se bolje snaći nego na Evropskom prvenstvu.

Pokušaću da se koncentrišem na samu trku, da ne gledam oko sebe, da jednostavno pokušam da odradim Olimpijske igre kako znam i umem. Za to sam trenirao celog leta i prethodnih pet godina. Pokušaću to da izbacim sve to iz glave, ne znam koliko će to biti moguće, jer stalno me čekaju neke smicalice i borbe oko moje stipendije ili plaćanja mog trenera“, istakao je najbolji srpski bijatlonac.

Milanko je jedini srpski sportista koji će se u Sočiju takmičiti u dva sporta, a iako ne obećava puno, otkriva kakvom plasmanu se nada, barem u bijatlonu.

U bijatlonu se nadam plasmanu među 30 u sprintu i individualnoj trci, uz malo sreće mogu i do još boljeg rezultata. U skijaškom trčanju nismo se takmičili u Svetskom kupu, pošto Savez nije imao sluha, da bismo znali kakva je konkurencija, nikoga se ne bojimo, svakako“, rekao je Milanko, „Izvukao sam pouku kako sa Univerzijade, tako i Evropskog prvenstva. Trudićemo se da otklonimo neke greške i sitnice koje mogu da pomognu da bi se ostvarili još bolji rezultati“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

21 h

Novo Sport Video Menu