Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 20.02.2014.

09:58

Ukrajinci se povlače sa Igara u Sočiju

Polovina članova ukrajinskog olimpijskog tima povukla se sa Igara u Sočiju u znak protesta zbog krvavih obračuna u Kijevu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Međunarodni olimpijski komitet objavio je u četvrtak da je obavešten da je ukrajinska skijašica Bogdana Macocka zajedno sa trenerom napustila Soči.

Međutim, BBC je nešto kasnije objavio da je polovina ukrajinskog tima, koji je imao 45 članova, otišla iz Sočija.

Macocka i njen otac i trener Oleg Macockij prvi su napustili Soči, pošto su objavili da je sve ono što se dešava u glavnom gradu Ukrajine protiv svega što predstavljaju Olimpijske igre, posebno protiv primirja.

Kao članovi ukrajinskog olimpijskog tima, želimo da objavimo da smo rezignirani potezima predsednika Ukrajin Viktora Janukoviča, koji je nadu naše zemlje pretvorio u krv umesto rešavanja konflikta sa demonstrantima kroz pregovore, kojima smo se nadali kada smo krenuli u Soči. Sve što se dešava u Kijevu predstavlja kršenje starih principa Olimpijskih igara, posebno primirja”, objavila je Macocka.

Portparol MOK Mark Adams rekao je da su organizatori Igara u Sočiju u stalnom kontaktu sa Ukrajinskim olimpijskim komitetom posle krvavih protesta u Kijevu, u kojima je prethodnih dana nekoliko desetina ljudi izgubilo živote, a još stotine njih su ranjene.

Legendarni Sergej Bubka, koji je na čelu Ukrajinskog olimpijskog komiteta, od sportista je tražio da ostanu u Sočiju da bi pokazali jedinstvo. Međutim, takođe je istakao da poštuje pravo svih sportista da sami odluče žele li da ostanu u Sočiju ili da se vrate u zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Umetničko klizanje

CAS odbio Ruskinje

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je žalbu ruskih klizača na odluku da im se oduzme zlatna medalja u ekipnom takmičenju na ZOI 2022. u Pekingu, nakon suspenzije Kamile Valijeve zbog dopinga.

B92.sport

17:50

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu