Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 19.02.2014.

20:39

SAD na Kanadu u finalu pre finala

Reprezentacije SAD i Kanade igraće finale pre finala u hokeju na ledu na ZOI u Sočiju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

SAD je nošen Dastinom Braunsom sa 5:2 nadigrao selekciju Češke za drugo olimpijsko polufinale u nizu.

Kanada jedva savladala iznenađenje turnira Letoniju 2:1, čiji je gol na čudesan način čuvao 21-godišnji Kristers Gudlevskis sa čak 55 odbrana.

SAD i Kanada su pre četiri godine igrali za zlato u Vankuveru. Amerikanci imaju idealnu šansu da se osvete za poraz. U drugom polufinalu olimpijskog turnira gledaćemo još jedan lokalni derbi, nordijski okršaj Finske (koja je šokirala domaćina Rusiju) i Švedske (koja je imala najlakši put do polufinala preko Slovenije).

SAD je već posle prvih 20 minuta imao dva gola prednosti protiv Češke. Amerikanci su rano poveli, već u 100. sekundi Džejms van Remsdajk. je postigao gol, ali ga je smao dva i po minuta kasnije 'poništio' Aleš Hemski.

Međutim, u poslednjih pet minuta Rajan Sater je kreirao dve akcije koje je golovima završio Braun za velikih 3:1.

Pobedu SAD je polovinom drugog perioda potvrdio Zek Periz golom iz 'pauer-pleja', a debakl Čeha najavio je u drugom minutu poslednje trećine Fil Kesel. Ipak, Hemski svojim drugim golom ublažava poraz svoje selekcije.

Kanađani su mnogo teže nego što se očekivalo stigli do polufinala. Gol Patrika Šarpa u 14. minutu nagovestio je laganu pobedu, ali je samo dva minuta kasnije sjajni Lauris Daržins izjednačio.

Mučili su se Kanađani da slome otpor rivala puna 33 minuta, sve do akcije sa igračem više koju je sedam minuta pre kraja u gol materijalizovao Šeja Veber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

35 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu