Nova vest
Tenis

Utorak, 13.06.2017.

23:00

"Rafa će želeti kao Novak, do sledećeg RG 18 Slemova"

Mats Vilander kaže da će Rafael Nadal želeti da ponovi podvig Novaka Đokovića i pokušati da u istom trenutk bude vlasnik sva četiri Grend Slema.

Izvor:

Autor:

Getty Images

"'Oduzeo' je samopouzdanje Stanu Vavrinki, pa čak i Endiju Mariju, iako nije igrao protiv njega. Ulazi u Vimbldon pun vere u sebe. Za mene, on je glavni favorit uz Rodžera Federera, koji neće imati ovo spomenuto samopouzdanje koje nosi titula na Frenč Openu", rekao je Vilander.

Rafa je u Parizu stigao do svoje desete jubilarne titule na 'Kupu musketara', čime je ispisao istoriju, a 15. Grend Slema u karijeri, čime je ponovo oživeo trku upravo za Švajcarcem, koji je 18 puta to činio na četiri najveća turnira.

Takođe, sada ima jednu više od Pita Samprasa, koji je ostao usamljen na trećem mestu večne liste, odnosno tri od našeg Novaka Đokovića.

Osim toga, Maljorčanin će na terenima 'Old England Cluba' imati priliku da stigne i do prvog mesta na ATP listi, prvi put od 2014. godine.

"Nisam toliko opčinjen brojevima – 10, 11, 9... Ali, ova titula svakako da ga ponovo vraća u trku. Nije osvojio Slem godinama... Sigurno da mu je u glavi da pokuša ono što je Đoković uradio prošle sezone – kada je bio vlasnik sva četiri Grend Slema u istom trenutku. Nije nemoguće da naredne godine u Pariz stigne sa 18 najvećih titula", zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve