Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.11.2022.

08:48

Južna Koreja – 10. put u nizu među velikanima

Selekciju Južne Koreje ćemo po deseti put u nizu gledati na završnom turniru Svetskog prvenstva.

Izvor:

Autor:

Južna Koreja – 10. put u nizu među velikanima
Foto: Profimedia

Time ne može da se pohvali niti jedna druga azijska reprezentacija, a bolji učinak imaju samo Brazil, Nemačka, Argentina i Španija.

Doduše, za selekciju Paula Benta je skoro pa nemoguće bilo da ne odu na Mundijal kada znamo da su im rivali u kvalifikacijama bili Sirija, Liban, Ujedinjeni Arapski Emirati i Irak.

U grupi sa Portugalom, Urugvajem i Ganom neće biti ni izbliza tako lako, a sve će zavisiti od Hjun-Min Sona. Postoji bojazan da li će biti spreman nakon preloma kosti ispod levog oka. Trebalo bi da bude, a ako to bude slučaj lopta ide njemu u noge, te često ne postoji drugi plan igre – što bi moglo da ih košta.

Bento je bio na meti kritika zbog toga što odbija da u postavu uvede vezistu Majorke Kang-In Lija, možda i jedinog kreativca, a samo po sebi je čudo kada je ova reprezentacija u pitanju da selektor koji je preuzeo ekipu u četvorogodišnjem mundijalskom ciklusu, dočeka i samo takmičenje na klupi.

Portugalski stručnjak se ne libi da vrši česte promene formacije. Ukoliko se odluči sa 4-3-3 u napadu bi trebalo da gledamo premijerligaški trio. Hjun-Min Son i Hvang Hi-Čan po strani, dok bi najistureniji trebalo da bude Ui-Džo Hvang, igrač Olimpijakosa na pozajmici iz Notingem Foresta.

Poslednja prepreka ka golu Južne Koreje će biti Min-Jae Kim koji igra sjajno ove sezone u Napoliju gde je zamenio Kalidu Kulibalija. Tu je još nekoliko igrača koji nastupaju u Evropi, ali su pretežno fudbaleri iz domaćeg ili nekog od azijskih šampionata te daleko od toga da treba očekivati ponavljanje uspeha iz 2002. godine.

Raspored
24. novembar, 14.00 Urugvaj – Južna Koreja
28. novembar, 14.00 Južna Koreja – Gana
2. decembar, 16.00 Južna Koreja – Portugal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu