Nova vest
Fudbal

Subota, 17.12.2022.

13:50

Upao sam na žurku Hrvata u centru Dohe: Zadovoljstvo od 4.000 evra po osobi VIDEO

Hrvatski navijači nisu odustali od Svetskog prvenstva porazom od Argentine. Naprotiv...

Izvor:

Autor:

Upao sam na žurku Hrvata u centru Dohe: Zadovoljstvo od 4.000 evra po osobi VIDEO
Foto: B92/SS

Odavno već tradicionalno, na dan svake utakmice na Mundijalu u Kataru, "Suk Vakif" vrvi od navijača. U ovom slučaju marokanskih i hrvatskih.

I dok su Marokanci usred pomenute kultne ulice raširili veliku zastavu svoje zemlje, pristalice "vatrenih" našao sam na krovu jednog eminentnog hotela.

Zapravo, najpre sam čuo kako sa otvorenog prostora u strogom centru dopire balkanska muzika i novinarski njuh je odradio ostatak.

Na ulazu u hotel dobio sam dozvolu da uđem i pridružim se žurci na krovu, gde je bio veliki bazen, otvoreni bar i 50-ak srednjovečnih navijača u "kockastim" dresovima.

Uveliko su "ušli u čašu" i baš su se dobro zabavljali, ali su se malo "presekli" kada su me videli sa akreditacijom i jedinog u civilu. Pomislih:
"Još kad čuju da sam iz Srbije..."

I naravno, vrlo brzo su shvatili, ali sam prošao lagan "test" sa pitanjem "da li idem na utakmicu sa Marokom". Pokazavši im kartu pridobio sam ih.

Ispostavilo se da su u pitanju zaposleni u dve zagrebačke građevinske firme, kojima je organizovan jednodnevni "team building" u Kataru uz odlazak na utakmicu za treće mesto.

Kada su jedni čuli da firma šalje ove druge u Dohu, tražili su to isto od svojih poslodavaca i oni nisu imali kud. Kako su mi rekli, samo avionska karta izašla je oko 2.000 evra, a smeštaj i ulaznica za meč još toliko.

Shvatio sam i sam, mada su mi više puta ponovili, da su to dve najbolje građevinske firme u Zagrebu.

Nisu svi hteli da se snimaju, a i zašto bi kad su se baš opustili i uživali u svom danu. Pevale su se domovinske pesme, ali ne i one politički nekorektne, što je za svaku pohvalu.

Čak mi je izvesni Vedran (pored konstatacije da je šteta što je Srbija sa tako jakim timom loše prošla i pitanja da li su tačne priče "ko je sa kim spavao") ispričao kako je protiv širenja mržnje i da ne želi da njegova deca uče da crtaju "šahovnicu" u vrtiću. Ali, da još uvek postoje pojedinci koji to potenciraju u Hrvatskoj.

"Veruj mi, iako sam dete tog rata, imam u Srbiji mnogo prijatelja i poslovnih partnera. Niko više ne želi da se mrzimo, već da nastavimo sa normalnim životom", reči su Vedrana koje bi naši narodi trebalo da upamte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve