Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 26.09.2022.

13:45

Holandski biciklista priznao: Napao dve tinejdžerke

Holandski biciklista Matje van der Pul priznao je krivicu za napad na dve tinejdžerke u hotelu u Sidneju, zbog čega je kažnjen novčano.

Izvor: SN

Autor: SN

Holandski biciklista priznao: Napao dve tinejdžerke
Foto: Profimedia

On je uhapšen u noći između subote i nedelje, i noć uoči drumske trke na Svetskom prvenstvu u australjskom Vulongongu proveo je u pritvoru.

Pušten je u nedelju ujutru i prvobitno je trebalo da se pojavi na sudu u utorak, ali je danas priznao krivicu i kažnjen je sa ukupno 1.500 australijskih dolara (1.010 evra).

Policija Novog Južnog Velsa je u nedelju ne otkrivajući identitet Van der Pula, potvrdila AFP-u da je 27-godišnji muškarac optužen za dva napada na tinejdžerke od 13 i 14 godina.

"U subotu oko 22:40 jedan muškarac je učestvovao u verbalnoj raspravi sa dve tinejdžerke starosti 13 i 14 godina u hotelu u Brajton Le Sensu. Navodno je gurnuo dve tinejdžerke, jedna je pala na zemlju, a drugu je pribio uza zid i naneo joj ogrebotinu na laktu", saopštila je lokalna policija.

Na startu nedeljne trke Van der Pul nije negirao incident.

"Hteo sam da idem rano u krevet, ali u hodniku hotela je bilo mnogo dece koja su mi stalno kucala na vrata. Posle nekog vremena mi je bilo dosta toga. Rekao sam im, na ne baš prijateljski način, da prestanu. Onda je došla policija i odvela me u stanicu", rekao je holandski biciklista.

Van der Pul je u nedelju odustao posle tridesetak kilometara, a zlatnu medalju je osvojio Belgijanac Remko Evenepul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu