Nova vest
Olimpizam

Sreda, 06.08.2008.

11:39

Đukić: "I rezultat i selekcija za A tim"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić izjavio je agenciji Beta da lično ima velika očekivanja od Olimpijskih igara u Pekingu, ali da mu je prva želja da odmeri snage sa jakim protivnicima.

"Na prvom mestu želimo da se odmerimo sa veoma jakim selekcijama, poput Argentine, Obale Slonovače i Australije sa kojima igramo u grupi. Imamo dobru ekipu, koja je sačinjena od dosta potencijalnih 'A' reprezentativaca. Pored rezultata želim i da isprobam koliko ko može da da 'A' timu", izjavio je Đukić Beti pre polaska u Peking.

Đukić je istakao da igrače neće opterećivati zahtevanjem plasmana u određene faze takmičenja.

"Veoma je teško postavljati neke ciljeve. U teškoj smo grupi, nismo imali mnogo vremena da se pripremimo. Lično, moja očekivanja su velika, kao i uvek maksimalna. Od igrača ću i tražiti samo da daju maksimum, a videćemo koliko je to, ne želim da ih opterećujem", naveo je Đukić.

Srpski fudbaleri će takmičenje početi utakmicom sa Australijom, koja se u okviru grupe A igra u četvrtak u Šangaju.

"Australija je čvrsta ekipa, gro njenih fudbalera igra u engleskoj Premijer ligi, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu i snazi. Igraju u sistemu 4-3-3, fizički su veoma snažni, mogu da igraju na duge lopte, ali i kratke pasove, dakle raznovrsno", ocenio je Đukić.

Srpski selektor je naglasio da njegov tim mora da Australijance shvati veoma ozbiljno, pre svega zato što tim duelom počinje takmičenje.

"Prva utakmica je uvek bitna, jer ako dobro uđete u takmičenje, to vam daje veliko samopouzdanje... Idemo hrabro, odvažno, sa maksimalnim ambicijama i željama", rekao je Đukić i dodao da su svi svesni veličine Olimpijskih igara.

"Dovoljno govori podatak da su se zbog Olimpijskih igara i ratovi prekidali. Svima nam je velika čast što ćemo biti njeni učesnici", istakao je Miroslav Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve