Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 08.02.2024.

12:35

Predstavljene medalje za OI – u svakoj po 18 grama Ajfelovog tornja VIDEO

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu predstavili su medalje koje će takmičari dobijati za svoje uspehe u francuskoj predstavnici.

Izvor:

Autor:

Predstavljene medalje za OI – u svakoj po 18 grama Ajfelovog tornja VIDEO
Foto: Profimedia

Medalje je dizajnirala čuvena juvelirnica Šomet, a ono što ih čini specifičnim jeste njihov središnji deo.

U svakoj od medalja se nalazi 18 grama originalnog gvožđa sa Ajfelovog tornja. Sa gvožda je skinuta boja, uglačani su, lakirani i umetnuti u medalje, na kojima je oznaka "Pariz 2024".

Na medaljama se nalazi i logo OI u Parizu, koji izgleda kao plamen ili kao lice žene. Takodje, utisnuto je i pet olimpijskih prstenova.

Tačno 5,084 medalja će imati ovaj deo istorije koji je korišćen kada je monumentalno zdanje podignuto 1889. godine i koji je skupljen prilikom njegovog renoviranja i pohranjeni na čuvanje.

"Unikatni simbol ostvarenih snova. Konačna nagrada za pobedu ili završetak na podijumu. U svom srcu nose fragment Ajfelovog tornja", stoji u opisu videa koji je podeljen na zvaničnom profilu Olimpijskih igara.

Oko tog dela se nalaze zrakovi koji aludiraju na nadimak Pariza – grad svetlosti. Po obodima će biti ugravirana disciplina u kojoj se sportista nadmetao.

Olimpijske igre će početi 26. jula i trajati sve do 11. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Alarmantno stanje u Parizu 100 dana pred Igre

Skoro 100 dana pre početka Olimpijskih igara u Parizu, nevladina organizacija za zaštitu voda "Surfrajder Fondacija" upozorila je na "alarmantno" stanje voda Sene gde će se održati nekoliko olimpijskih takmičenja.

Beta

14:21

5 d

U fokusu

Vidi sve