Nova vest
Odbojka

Sreda, 16.11.2016.

08:43

Grbić: Žreb uravnotežen, čeka nas trnovit put

Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je žreb za Evropsko prvenenstvo uravnotežen i dodao da put do polufinale neće biti lak.

Izvor:

Autor:

Grbić: Žreb uravnotežen, čeka nas trnovit put
EPA/SOEREN STACHE

"Mislim da je uravnotežen žreb u smilu da su u svakoj grupi po dve jake ekipe... Možda su u grupi sa kojom se mi posle ukrštamo, gde su Rusija, Slovenija, Bugarska i Španija, tri jake ekipe. Biće prilično neizvesno koje će dve ekipe da se plasiraju dalje", rekao je Grbić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu 2017. godine igrati u Grupi A sa selekcijama Poljske, Finske i Estonije, odlučeno je danas žrebom u Krakovu.

U Grupi B, u Ščećinu, igraće selekcije Italije, Nemačke, Slovačke i Češke, a u Grupi C u Krakovu smeštene su reprezentacije Rusije, Bugarske, Slovenije i Španije. Grupa D igraće se u Katovicama, a čine je Francuska, Belgija, Holandija i Turska.

"Nema lakog protivnika, nema šetnje do polofinala. Svesni smo da igramo protiv svetskih reprezentacija i da će put do polufinala biti trnovit i težak. Ali, mislim da nam igre koje smo pokazali na poslednjem turniru daju osnov za veliki optimizam. Treba samo da se koncentrišemo samo na svoju igru, a s kim god budemo igrali pripremaćemo se maksimalno kao i uvek do sad", rekao je Grbić.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše igraće se od 25. avgusta do 3. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve