Nova vest
Odbojka

Sreda, 17.09.2014.

10:44

Grbić: Selektor? Tek sam počeo

Legendarni odbojkaš Nikola Grbić rekao je da trenutno ne razmišlja o tome da bi mogao da postane selektor Srbije jer je tek počeo da se bavi trenerskim poslom.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Srpski odbojkaši ostali su bez selektora u ponedeljak, pošto je Igor Kolaković podneo ostavku dan pošto je reprezentacija zauzela deveto mesto na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Iako se očekuje da će Odbojkaški savez Srbije odluku doneti tek krajem godine, već su se pojavile spekulacije o tome ko bi mogao da bude Kolakovićev naslednik, a Grbićevo ime se našlo pri vrhu liste.

Mlađi od braće Grbić tek pre nekoliko meseci je završio igračku karijeru i trenutno vodi Peruđu, a za sebe kaže da je tek početnik i da zato ne razmišlja o mestu selektora.

Naravno da je svakom treneru koji se bavi ovim poslom, mesto trenera nacionalnog tima, i to ne samo u odbojci, san. Ne izmišljam toplu vodi kada kažem da bih voleo da to budem jednog dana, ali ja sam trener tek dve i po nedelje. Možda do toga dođe jednog dana, ali o poslu selektora apsolutno ne razmišljam u ovom trenutku”, rekao je Grbić za B92.

Grbić je za B92 istakao da nije očekivao da će Kolaković napustiti reprezentaciju posle planetarnog šampionata.

Iskreno, nisam očekivao da će Igor da podnese ostavku. Mislim da nije isključivo njegova krivica to što se desilo, jer ga poznajem dobro i znam kako radi. Očekivao sam da će ostati do Brazila, tako da nisam ni razmišljao o mogućnosti da ode”, istakao je Grbić.

Proslavljeni reprezentativac naše zemlje smatra da oko izbora selektora ne treba žuriti, posebno jer je naredno takmičenje koje očekuje naš tim tek sledeće godine.

Poznajući preko 20 godina Boru i kako stvari funkcionišu u Savezu, sačekaće se da se završi Svetsko prvenstvo i onda će se doneti odluka. Oko toga ne treba žuriti, jednom smo žurili kada je Gajić podneo neopozivu ostavku posle Svetske lige, a pred Svetsko prvenstvo, ali sada ima vremena”, naglasio je legendarni tehničar.

Mnogi bi voleli da Grbića vide na klupi jer smatraju da bi on mogao da preporodi reprezentaciju isto kao što je Aleksandar Đorđević učinio sa košarkaškim nacionalnim timom.

Sale je bio trener u nekim klubovima ranije, zar ne, a ja sam početnik. Apsolutno ne mora da znači da ako se to desilo sa Saletom, da će se desiti i sa mnom. Nije to recept za pravo rešenje. Uostalom, ja se ovim poslom bavim tek tri nedelje”, rekao je Grbić za B92.

Na našem sajtu možete da pronađete i intervju koji je Grbić dao za B92 po završetku igračke karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve