Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.02.2024.

10:00

"Nikola je bio MVP, ali bez Mareja ne bismo osvojili titulu" VIDEO

Majk Meloun, trener Denvera, istakao je posle pobede nad Voriorsima (119:103) doprinos Džamala Mareja timu iz Kolorada.

Izvor:

Autor:

AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Kanađanina muče povrede ove sezone, zbog čega je već propustio veliki broj mečeva od čega najviše u novembru.

Meloun je u nameri da ilustruje koliko Marej znači Nagetsima izjavio da bez njega ne bi bilo ni prve titule u istoriji franšize koja je osvojena prošle sezone.

"Ponosan sam na njega. Jedan od najčvršćih tipova. Muči ga povreda i zato nije morao da igra protiv Portlanda. Moramo uraditi sve što je potrebno da ga sačuvamo. On uzima teške šuteve. Osvojili smo titulu prošle godine. Znam da je Nikola bio MVP finala i finale Zapadne konferencije. Ne bismo osvojili titulu bez Mareja. Bilo je utakmica u kojima je nosio tim na svojim leđima. Večeras je doprineo u svim aspektima", rekao je Meloun na konferenciji za medije.

Jedno od pitanje je bilo u vezi defanzivnog doprinosa Nikole Jokića.

"Svaki put kada imate 14 defanzivnih skokova, četiri ukradene, blokadu i pet odbijenih lopti. To govori o aktivnosti, tome da je na pravom mestu u pravo mesto. Poup je proglašen za defanzivnog igrača jer imamo samo jedan lanac. Da imamo dva, Jokić bi dobio drugi. Kada čuvate Karija, Jokić je uvek bio tu u pikenrolu da pomogne onome što je Poup radio. Njegovo učešće i aktivnost su bile van svih parametara", objasnio je američki stručnjak.

Jedan od onih koji su bili važan deo preokreta je rezervista Zek Nađi, kojeg je Meloun upario sa Jokićem kako bi parirao Voriorsima na skoku.

"Mislim da je svima život lakši kada igraju sa Nikolom. On sve čini boljim. U prvom poluvremenu su imali dobar deo svojih ofanzivnih skokova. Bila nam je potrebna visina, da ti igrači daju neke produktivne minute", nastavlja Meloun.

Denver je prva ekipa koja je u sva četiri meča sezone pobedila Kerov Golden Stejt, a da je u svim mečevima igrao Stef Kari.

"Znamo da je Stef jedan od najboljih ikada i kakvu pretnju predstavlja taj tim. Imali smo zaostatak od 16 u drugoj četvrtini. Kada igramo protiv njih, radimo stvari drugačije. Nije standardna odbrana. Ali, to što smo završili drugug četvrtinu sa 14:0, izjednačili pred poluvreme i počeli treću deonicu sa 14:4. To je 28:4 serija u njihovoj areni. Na tom sam ponosan najviše", kaže Meloun i potom se osvrće na igrače:

"Mislim da je Nikola još jednom pokazao zašto je najbolji igrač u NBA. Ali isto tako doprinos Mareja, Nađi i Braun sa klupe... Gordoj je imao 17 poena, odbrana koju je Poup igrao na Stefu. Nije samo jedan igrač. Košarkaši su bili fokusirani. Ne mogu biti ponosniji na ovu grupu."

Klej Tompson je pretio da sa klupe donese trijumf tima iz San Franciska, ali je uspešno neutralizovan.

"Znali smo da će ući sa klupe. Šutirao je kao iz bacača plamena u prvom poluvremenu. U drugom smo eliminisali njegov doprinos i to je veliki razlog zašto smo uspeli da pobedimo. Što se tiče naših poena sa klupe, ne brinem o tome. Brinem o skokovima i njihovoj odbrani, koja je bila na nivou večeras", zaključio je Meloun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu