Nova vest
Košarka

Petak, 29.12.2023.

09:27

Ajverson: Brajant i Džordan najbolji ikad, Lebron iza njih

Nekada najbolji igrač NBA lige Alen Ajverson rekao je da su za njega Majkl Džordan i Kobi Brajant iznad svih košarkaša koji su ikad igrali.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Foto: Profimedia

Ajverson je gostovao kod novinarke Rejčel Nikols koja ga je podsetila na jednu anegdotu iz igračkih dana - kako je Brajant bio opsednut načinom na koji je želeo da ga čuva.

Jedne večeri lider Filadelfije je ubacio 35 poena i Kobe je tada poludeo.

U hotelskoj sobi razbio je televizor, pobacao stolice, sto i ostali namještaj, a potom se potpuno posvetio gledanju Ajversonovih snimaka kako bi ga što lakše zaustavio.

Ovo podsećanje podstaklo je Ajversona da o Brajantu priča kao o najboljem svih vremena.

"Nikad nisam video igrača koji je toliko posvećen ostvarvanju ciljeva i obavljanju zadataka kao što je to bio Kobi Brajant. Zato uvek kažem da su Majkl Džordan i on iznad svih u košarci. Lebron je definitivno iza njih", jasan je Iverson

Ajverson je 2001. godine osvojio MVP priznanje i te sezone vodio Seventisiksrese do NBA finala gde su poraženi upravo od Brajantovih Lejkersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve