Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.11.2023.

08:20

Micić i Pokuševski igrali na "kašičicu" u istorijskoj pobedi Oklahome

Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski imali su malu minutažu u pobedi Oklahome nad Portlandom 134:91.

Izvor: B92

Autor:B92

Micić i Pokuševski igrali na
Foto: Profimedia

Pokuševski je za devet minuta koliko je proveo na parketu upisao (5p, 3sk, 4as), dok je Vasilije Micić za šest minuta imao svega jednu asistenciju.

Najefikasniji u pobedi Tandera je bio Šaj Gildžus Aleksander sa 28 poena, Džou se zaustavio na 15 poena (5/6 za tri), dok je Čet Holmgren imao 16 poena uz 6/6 iz igre.

Kod Portlanda Grent je bio najefikasniji sa 14 poena, Voker je ubacio 13 poena, a Diandre Ejton i Mejs su imali identičan učinak od 11 poena.

Koliko su ubedljivi bili košarkaši Oklahome pokazuje da je trener Tandera Mark Dajnolt celu startu postavu poslao na klupu, i više se nisu vraćali do kraja meča.

Neverovatno šutersko veče su imali košarkaši Oklahome koji su bili nepogrešivi sa linije penala (14/14), dok su bili na 61 odsto van linije 7,25.

Oklahoma je iskoristila da su Trejlbeljzersi na ovaj meč stigli bez Džejlena Vilijamsa, i već posle prve četvrtine imali prednost od 33:18. Do kraja prvog poluvremena ta prednost se povećala na 76:43.

Pobeda od 134:91 je najubedljivija u istoriji mečevima protiv Portlanda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu