Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.07.2023.

09:35

Braun pokreće biznis posle "supermaks" ugovora – želi da stvori crnački "Vol Strit"

Košarkaš Boston Seltiksa Džejlen Braun ima velike planove van košarke posle potpisivanja najvećeg ugovora u istoriji NBA.

Izvor: B92

Autor:B92

Braun pokreće biznis posle
Foto: Tanjug/Ap/Wilfredo Lee

Braun je nedavno dogovorio petogodišnji "supermaks" ugovor sa Seltiksima vredan rekordnih 304 miliona dolara.

To je novi najveći ugovor u istoriji lige koji je nadmašio dosadašnji rekord Nikole Jokića od 264 miliona.

Na pitanje šta će sa tolikim novcem i kako će ga iskoristiti, gde će investirati, usledio je zanimljiv odgovor Brauna – želi da stvori crnački "Vol Strit".

Nekada, u Americi je postojala velika poslovna zajednica, vrlo uspešna, koju su stvorili Afroamerikanci, bilo je to 1921. godine u Tulsi, u Oklahomi, međutim ona je surovo uništena u masakru motivisanom rasnom mržnjom.

Braun sada želi da pomogne da se u Bostonu pokrene upravo takvo jedno poslovno carstvo u režiji Afroamerikanaca, nešto nalik na čuveni njujorški "Vol Strit" kojim rukovode belci.

Košarkaš Bostona time želi da doprinese da se umanji finansijski jaz koji postoji između belaca i crnaca u Sjedinjenim Državama.

"Postoje istraživanja koja kažu da je stimulisanje smanjivanja razlika u bogatstvu nešto što bi moglo biti boljitak za celu ekonomiju“, rekao je Braun.

"Sa najvećim finansijskim ugovorom istoriji NBA, ima smisla razgovarati o jednom, višem ulaganju u zajednicu. Ali drugo, mora se pričati i o nejednakosti u bogatstvu ovde o kojem niko ne želi da priča... To je nešto što svi možemo da poboljšamo", pričao je o višim ciljevima Braun.

Braun se nada da će pokretanjem novih inicijativa u Bostonu moći da učestvuje u stvaranju novih radnih mesta, stvaranju resursa i poslova kako bi stimulisao ekonomiju i praznine koje je uočio radeći kroz svoju "7uice" fondaciju.

Zbog toga je u sredu, kada je i obnarodovao novi ugovor sa Bostonom, održao konferenciju za novinare na čuvenom MIT-u, Kembridž, u Masačusetsu,

Jedan od najvažnijih programa Braunove fondacije je upravo fokusiran na promovisanje nauke i tehnološkog obrazovanja među nedovoljno zastupljenim manjinskim zajednicama u srednjim školama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve