Nova vest
Košarka

Sreda, 08.02.2023.

17:45

Da li Obradović žali za NBA ligom?

Trener Partizana Željko Obradović ne smatra da je pogrešio što se nikada nije okušao u NBA ligi.

Izvor:

Autor:

Da li Obradović žali za NBA ligom?
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srpski stručnjak je u intervjuu za španski "DAZN" rekao da je interesovanje za njega postojalo.

'Tokom 2010. godine zvao nas je Detroit, mene i Dimitrisa Itudisa. Džo Dumars je naš prijatelj, bili smo sa njima u predsezoni i nekim mečevima kada je sezona počela. Nikad nije bilo konkretnog kontakta. U jednom momentu me je pozvao menadžer i rekao da je jedan tim želeo da odradi intervju sa mnom. Vidite, ja intervjue dajem novinarima. Ako neko ne zna ko sam ja i šta mogu da uradim, onda to nije ozbiljno, tako sam rekao. Možda sam pogrešio, možda, ali takav sam'', rekao je Obradović.

Dodaje kako smatra da trenerima u Evropi nije lakše nego kolegama u SAD gde se, prema njegovom mišljenju, lakše stiže do poena.

“Nemam NBA iskustvo, ali takođe mislim da postoje neke razlike u pravilima zbog kojih mislim da u Evropi lakše može da se priprema utakmica. Lakše je poentirati u NBA zbog dimenzija terena i pravila o tri sekunde u odbrani. O tome govore i trojica najboljih košarkaša na svetu, koji su Evropljani – Nikola Jokić, Luka Dončić i Janis Adetokumbo”, zaključio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve