Nova vest
Košarka

Subota, 19.11.2022.

17:27

MVP tuži NBA

Košarkaš Enes Fridom najavio je da će tužiti NBA ligu.

Izvor: LN

Autor: LN

MVP tuži NBA
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Enes Fridom, nekada Kanter, od 2011. do 2022. nastupao je u NBA ligi, ali već neko vreme nema angažman.

Fridom se upustio u političko-humanitarnu borbu protiv nepravde, a za neprijatelja je uzeo Kinu i svoju sada već bivšu državu Tursku, gde je ušao u "rat" protiv predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Nedavno je od strane televizije "FOX" dobio nagradu za MVP-ja – odnosno Most Valuable Patriot-a, a već neko vreme govori da zbog svojih stavova ne dobija ponude od NBA franšiza.

"Bukvalno se javio svih 30 ekipa, svim trenerima i generalnim menadžerima, svim predsednicima i – niko nije zanteresovan", rekao je Fridom o pokušajima svog menadžera da mu pronađe tim.

Sada, kako kaže, sledi tužba.

"Da, pričao sam sa advokatima. Jako sam zauzet u poslednjih sedam, osam meseci. Išao sam i držao govore, ali mislim da ću, kada se vratim kući, definitivno da ih tužim", objasnio je Kanter, odnosno Fridom (Freedom).

Nekada turski košarkaš je tokom karijere zabeležio prosek od 11,2 poena i 7,8 skokova po utakmici, a najbolju sezonu imao je 2014. u Oklahomi kada je imao 18,7 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu