Nova vest
Košarka

Petak, 29.07.2022.

09:48

Ne dao Bog da Šek i Kobi na vama namirišu alkohol

Luk Volton, nekadašnji saigrač Šakila O'Nila i Kobija Brajanta, prisetio se jedne anegdote sa treninga.

Izvor: LN

Autor: LN

Ne dao Bog da Šek i Kobi na vama namirišu alkohol
EPA/BRENDAN MCDERMID

Volton je nosio dres El-Ej Lejkersa od 2003. do 2012. godine i sa njima je dvaput postao NBA šampion.

To znači da je dobar deo karijere proveo igrajući sa Kobijem, a jedan i sa Šekom, sa kojima, kako otkriva, nekada nije bilo preterano zabavno na treningu.

"Sećam se jedne situacije iz moje ruki sezone. Kobi i Šek to vole da rade ne samo rukijima već svim mladim igračima. Mislim da sam malo previše popio veče pre i došao sam, bio sam ruki, dobro sam se osećao, ali su osetili alkohol na meni", izjavio je Volton i nastavio:

"Kobi je obavestio ostatak ekipe da nikome nije dozvoljeno da mi pomaže u odbrani i da moram njega da čuvam do kraja treninga".

Volton se nasmejao, ali mu je osmeh brzo iščeznuo sa lica.

"Prvo sam pomislio: 'Dobro, ovo je zabavno'. Međutim, u Kobijevom glavi i u njegovim očima se moglo videti 'Ne, ja osećam slabost, danas ću da te uništim'. Naučio me je lekciju. Mislim da je dao 70 i nešto poena na tom treningu. Ja sam molio za pomoć, ali niko od saigrača nije želeo da mi pomogne. Da, taj ubilački instinkt i njegova radna etika... To će ostati uz mene do kraja života".

Nije bilo mnogo drugačije ni kada je ušao u "klinč" sa O'Nilom.

"Šek mi je isto to uradio jednog drugog dana. Da, Šek me je naterao da ga čuvam. Počeo sam da ga fauliram u svakom napadu, a onda mi je lekao da će me udariti udariti ako nastavim da ga fauliram, pa sam prestao. Nije bilo fer. Osećao sam se kao dete koje pokušava da se igra sa odraslima", dodao je Volton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Gorak ukus Partizanove pobede

Trebalo je da meč sa Valensijom bude ključan u borbi za plej-in, ali rezultati drugih timova i Partizanovi kiksevi u završnici ligaškog dela, doveli su do toga da ovo bude susret bez rezultatskog značaja.

B92.sport

10:10

3 h

U fokusu

Vidi sve