Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.09.2020.

08:18

"Da nije bilo Luke Dončića, bio bih mrtav!"

Iako je još uvek relativno nov u NBA ligi i američkoj javnosti, Luka Dončić mnogima već sada služi kao inspiracija.

Izvor: SS

Autor: SS

Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Tolika da im zbog toga svojim primerom čak spašava živote.

Jedan od takvih ljudi je i Kolin Kejbl, momak koji ima 33 godine, živi u Teksasu i gde se vratio nakon pokušaja da se bavi muzikom u Njujorku.

Zbog stresa je postao zavisnik od benzodiazepina i mesečno je na drogu trošio više od 1.000 dolara.

U autorskom tekstu za "Fansided.com", napisao je da mu je upravo Dončić spasio život nakon teške životne tragedije.

Ostao je bez devojke, muzičke karijere u pokušaju, a na kraju i brata, što ga je posebno pogodilo.

"Droga je uzela mog brata i počeo sam da ih se bojim. Na neki način, ovo je bio njegov najveći i najvažniji čin zaštite. Imao sam 31 godinu i bio sam sam. Trezan, ali poražen. Živ, ali samo u biološkom smislu. Više ništa nije bilo važno i nikad više ništa neće biti važno. A onda je došao Luka Dončić. Jedan od poslednjih razgovora s mojim bratom dogodio se ubrzo nakon što je Dalas potpisao Dončića. Moj brat je bio oduševljen, ja sam bio oduševljen, Dalas je bio oduševljen. Ali niko od nas nije znalo da će to biti poslednja stvar kojoj ćemo se zajedno diviti. Pomoglo mi je, terapeutski je delovalo kako sam pratio Dončića i Dalas iz utakmice u utakmicu".

"Počeo sam da popravljam veze koje sam uništio zbog zavisnosti. Bez pomoći slovenačkog tinejdžera, kog verovatno nikada neću ni upoznati, danas ne bih bio živ. Kada je nada postala apstraktna i nedostižna, Luka mi je svake večeri na terenu dokazivao da se vredi boriti", napisao je 33-godišnji Kejbl.

Istakao je i da na sebi ima tetovažu Dirka Novickog.

"Imao sam 12 godina kada je Novicki draftovan, moj brat 15. Kada je Dirk odigrao svoj psolednji meč za Dalasa, ja sam imao 32 godine, moj brat je bio mrtav. Ali, zahvaljujući Dirku, moj brat i ja smo uvek imali o nečemu da razgovaramo", priznaje Kejbl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu