Nova vest
Košarka

Subota, 24.02.2024.

13:45

"Jokić je pametniji od vašeg trenera – ne postoji odbrana za njega" VIDEO

Brajan Vindhorst, novinar ESPN-a, smatra da je Nikola Jokić košarkaš kojeg se protivnici najviše plaše u NBA ligi.

Izvor: PT

Autor: PT

Tanjug/(AP Photo/Darron Cummings)

U emisiji "First Take" tema je bila ko je košarkaš kojeg se rivali najviše boje, te je popularni Vindi izneo niz argumenata za slučaj Nikole Jokića.

Vindhorst, koji u prošlosti imao kontroverzne komentare na račun Jokića, ovoga puta ga je hvalio i rekao veliku istinu.

"Ali vam kažem, momak koji uliva strah u srce svima, od izvršnih direktora do trenera pa sve do momaka koji nose lopte, jeste Nikola Jokić. Ovo je čovek koji je nesavladiv. Ne umara se. Ne upada u problem sa ličnim greškama. Ne igra loše utakmice. On dominira igrom bez skakanja. Ne možete mu ništa. Ne dozvoljava da ga sudije izbace iz takta. Ne postoji odbrana koju možete primeniti na njega, a da on ne pronađe rešenje. On je pametniji od vašeg trenera. Zna gde se svako nalazi na terenu pre nego što se i pomere. Ne postoji pojedinačni igrač koji može da mu parira. Kada je u formi, nezaustavljiv je. Kada nije, gotovo je nemoguće pobediti ga", rekao je Vindhorst i dodao:

"Samo ću vam reći za sinoć. Da li znate šta je on sinoć uradio? A Luka je sinoć imao sjajnu utakmicu. I Stef je sinoć imao sjajnu utakmicu. I Šej Gildžus-Aleksander je sinoć imao sjajnu utakmicu. Jokić je imao jedno od najimpresivnijih izdanja u istoriji lige. 15-15-15 uz šutiranje 10-od-10. U četvrtak u februaru. I Bože, šta on radi četvrtkom, nedeljom i ponedeljkom u maju i junu. Jednostavno ga ne možete zaustaviti. Ne postoji odbrana koja može da se nosi s načinom na koji on može da vas rastavi, bilo da je reč o šutu ili asistenciji. On je ubica kada je u pitanju efikasnost i nema kajanja. To radi bez emocija, bez promene izraza lica. To je zastrašujuće", zaključio je.

Jokić ove sezone prosečno beleži 26 poena, 12,2 skoka i devet asistencija, i prvi je kandidat da osvoji novu, treću, MVP nagradu u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu