Nova vest
Košarka

Subota, 24.02.2024.

12:45

"Pokuševski će dominirati u Kini sledeće godine" VIDEO

Kevin O'Konor, novinar američkog portala "Ringer", našalio se pričajući o Alekseju Pokuševskom koji otpušten od strane Oklahome Siti Tander.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto: Profimedia

O'Konor je polagao velike nade u Pokuševskog, na društvenim mrežama je često pisao o njemu kada bi odigrao dobru ili lošu utakmicu.

Nije bio jedini, mnogi su verovali da će Poku u Oklahomi izrasti u vrhunskog igrača, ali jednostavno to se nije desilo i mladi srpski igrač je otpušten.

O'Konoru je to teško palo, baš kao i otpuštanje Kilija Hejsa od strane Detroita za kojeg je takođe pričao da bi mogao da napravi dobru NBA karijeru.

"Aleksej Pokuševski je otpušten od strane Oklahoma Siti Tandera u petak ujutro. Probudio sam se uz tu vest. To je nož u mom srcu, pogotovo nekoliko nedelja nakon što je Kilijan Hejs otpušten od strane Pistonsa. Iza mene je nekoliko teških nedelja. Da, bilo je teško. Bio je to zaista težak period. Biće dominantni sledeće godine zajedno u Kini", rekao je O'Konor.

Videćemo kakva će biti sudbina 22-godišnjeg srpskog košarkaša, još je mlad i postoji šansa da mu neka NBA ekipa ukaže šansu, ali veća je verovatnoća da će se vratiti u Evropu – u Kinu svakako neće.

Kina se u Americi, u košarkaškom rečniku, koristi kao izraz za momke koji više nemaju šta da traže u NBA ligi, a videćemo da li je to slučaj i sa Pokuševskim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu