Nova vest
Košarka

Sreda, 30.08.2023.

11:10

Jović i Bogdanović "razbili" Južni Sudan VIDEO

Košarkaši Srbije pobedili su Južni Sudan rezultatom 115:83 u trećem kolu grupne faze Mundobasketa.

Izvor: SN

Autor: SN

Jović i Bogdanović
Foto: Starsport

Srbija sa maksimalne tri pobede završava takmičenje u grupi B i kao prvoplasirana ide u drugu rundu Svetskog prvenstva.

Protiv Južnog Sudana uopšte nije bilo problema i Srbija je vodila tokom svih 40 minuta i u većem delu meča je bila dvocifrena prednost, čak nekad i preko 20 razlike.

"Orlovi" su postigli čak 17 trojki iz 32 pokušaja, te imali čak 34 asistencije, a ekipu su predvodile naše NBA vedete Nikola Jović i Bogdan Bogdanović.

Jović je meč završio bez promašaja iz igre (4/4 za dva, 5/5 za tri) i 25 poena, dok je Bogdanović ubacio 23 (6/9 trojke) i dirigovao igrom tima sa 9 asistencija.

Nikola Milutinov je zabeležio dabl-dabl sa 17 poena i 10 skokova, 12 je dodao Ognjen Dobrić, 11 Marko Gudurić, a 10 Vanja Marinković, dok je Stefan Jović "podelio" 13 asistencija.

Južni Sudan je predvodio Dut Jok Kakol sa 21 poenom (6/9 trojke), 17 je dodao Nuni Omot uz 5 skokova, 12 je postigao Marijal Šajok, a 10 Majok Deng.

Potpuno je podbacio najbolji igrač afričkog tima Karlik Džons koga je Srbija svela na svega tri poena uz 6 asistencija.

Od starta se video jasan plan – igra se brzo i na što više poseda kako u timu Srbije tako i u timu Južnog Sudana i neutralna publika je i te kako mogla da uživa.

To se uskoro nije baš moglo reći za Južni Sudan koji je već posle pet minuta košarke morao da reaguje tajm-autom i da "ugasi požar".

To im se i isplatilo, pa mini serijom prilaze na samo 2 poena zaostatka kada je na semaforu stajalo 14:16.

Nikola Jović i Bogdan Bogdanović su već tada "pokazali zube" i šutem za tri poena uz odlično trčanje tranzicije razoružali Južni Sudan i otišli na 8 poena prednosti da bi prvu četvrtinu završili sa prednošću 30:20.

Dve brze trojke Južnog Sudana za 32:26 i morao je Pešić da reaguje tajm-autom.

Priključivali su se polako i ostali, a doprinos Nikole MIlutinova je bio ogorman što se i videlo kroz 13 poena i 6 skokova za 20 minuta, a u statistici nije pisalo koliko je "livada" napravio blokovima u leđa obezbedio lakih poena svojim saigračima.

Srbija je ubacila 56 poena za poluvreme i prikazala pravu košarkašku dominaciju, a Južni Sudan je u drugom poluvremenu digao ruke i prepustio Srbiji da diktira sve.

Ostali su na klupi Venjen Gabrijel i Karlik Džons, najbolji igrači tog tima, ali su ostali bili gladni dokazivanja i postigli veliki broj trojki što je Srbiji otežalo posao.

Ipak, treba istaći da problema nije bilo i da je Srbija dominantno slavila rezultatom 115:83 i da je svima pokazala da još uvek nije viđeno njeno najjače oružje.

Srbija je imala čak 38 skokova, 34 asistencije, 7 ukradenih i svega 9 izgubljenih lopti, dok su imali 17 trojki i samo tri promašena slobodna bacanja.

Srbija rezultatom 115:83 i sa tri maksimalne pobede završava grupnu fazu Mundobasketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu