Nova vest
Olimpizam

Petak, 17.08.2012.

11:04

Rog zabrinut zbog radova u Riju

Rio de Žaneiro preuzeo je olimpijsku zastavu od Londona, ali ga u naredne četiri godine očekuje teška borba kako bi spremno dočekao Igre 2016. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Iako čelnici Olimpijskog komiteta Brazila i grada Rija kažu da pripreme idu po planu u Međunarodnom olimpijskom komitetu su veoma zabrinuti, jer još nije počela izgradnja Olimpijskog sela, borilišta u Olimpijskom parku, puteva i metro linije.

Predsednik MOK Žak Rog u intervjuu za brazilski list “O Globo” upozorio je organizatore da radovi kasne.

Ne možete da bude zadovoljni, morate da radite više”, rekao je Rog.

Rio je grad od šest i po miliona stanovnika, a poznat je po velikim saobraćajnim gužvama, lošoj infrastrukturi i siromašnim kvartovima u kojima bezbednost nije na visokom nivou.

“Uveren sam da će Rio biti sjajan organizator, ali svi moraju da shvate da je potrebno mnogo rada i planiranja i da nema vremena za gubljenje”, istakao je Rog.

Olimpijske igre u Riju 2016. godine biće prve koje će se održati u Južnoj Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

12 h

U fokusu

Vidi sve