Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.02.2024.

23:00

Pešić: Reprezentacija je državni projekat, a ne Zvezda i Partizan

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić osvrnuo se na jednu od glavnih tema na domaćoj klupskoj sceni.

Izvor:

Autor:

Pešić: Reprezentacija je državni projekat, a ne Zvezda i Partizan
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Poslednjih nedelja se između čelnika Partizana i Zvezde intezivirala polemika o dugovanju i pomoći države prema ta dva kluba, te ko je od njih tzv. državni projekat.

Prema Pešićevom mišljenju, ni crno ni crveno-beli ne mogu biti to, već isključivo reprezentacija.

"Imamo ekipe koje mogu da igraju srpsku ligu profesionalnu, imamo ogromnu popularnost košarke, nikad nije bila veća, interes za košarku, čak i država pomaže košarku na različite načine, to je jedini državni projekat, ta košarka, niti je Partizan, ni Zvezda, državni projekat može da bude samo reprezentacija i profesionalna liga“, rekao je Pešić gostujući u emisiji "360 stepeni".

Pojavila se infomracija da bi mogao da preuzme Dubai koji će, prema svemu sudeći, igrati u ABA ligi.

"Da li će Pešić biti trener u Dubaiju, pa će da vodi u ABA ligi, može da se desi, ja ne isključujem ništa, sve je moguće. Iskreno da vam kažem, u ovom trenutku stoji ispred samo reprezentacija Srbije, lično i pred igračima i Savezom, samo jedan cilj, a to su OI, a sve ovo ostalo je toliko nebitno, da ja uopšte o tome ne razmišljam", dodao je srpski selektor.

Govorio je i o Olimpijskim igrama.

"Mi još ne znamo protiv koga igramo, znaćemo u martu. Ne bih baš rekao da smo toliko dobri da nam je svejedno protiv koga igramo. Važno nam je, nikad ne bih rekao da nema veze sa kim igramo. Ja obraćam pažnju, zato što znam da je ogromna konkurencija i zato što znam posle puno igara koje su iza nas, ovde će biti od 12 ekipa 10 kandidata za medalje. Svi govore o SAD, ja govorim o Kanadi, ko je prvi favorit, svi kažu SAD, neka budu. Ne smeta mi ako ih proglašavaju, neka i nas proglašavaju, ali ja ne živim u tom svetu", nastavlja Pešić.

Kako kaže, igrači poput Nikole Jokića i Vasilija Micića će možda igrati na OI, ali pre toga moraju da se "izbore za svoje mesto". Selektor se redovno čuje sa srpskim asovima u NBA ligi.

"To mi je posao. Evo sinoć sam se čuo sa Nikolom baš, pre neki dan sa Vasom, kad je hvala Bogu dobio klub gde može da napreduje, da se ostvaruje, sa Bogdanovićem koji se pre utakmice javio da da podršku ekipi i meni, malim Jovićem… Tu smo, ne svakodnevno, ali izmenjamo poruke“, zaključio je Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu