Nova vest
Košarka

Utorak, 27.02.2024.

13:20

"Hteli smo Musi da zagorčamo život"

Francuski košarkaš Endru Albisi osvrnuo se na meč sa Bosnom i Hercegovinom u kvalifikacijama za Evrobasket (74:64).

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: FIBA

Albisi je bio zadužen za čuvanje najboljeg igrača domaćih, Džanana Muse, a posao je odradio zaista dobro.

Musa je meč završio sa 15 poena (5/13 iz igre, 4/8 penali), uz najlošiji indeks korisnosti od igrača BiH.

"Hteli smo da mu zagorčamo život. Igram protiv njega u Španiji, poznajem ga i znam da kada ga sprečimo da postigne koš, on postaje frustriran. Morali smo da ga maksimalno ograničimo. Promašio je dosta slobodnih bacanja, a onda ide da razgovara sa navijačima, sa sudijama... To je upravo ono što smo hteli", rekao je Albisi za "Ekip".

Analizirao je i utakmicu.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica. Bosna i Hercegovina je ekipa netipičnog profila s pet visokih igrača od 2 metra. Bili smo spremni, dobro smo ih skautirali. Znali smo da moramo zaustaviti Džanana Musu, on je najbolji strelac, onaj koji stvara puno toga pogotovo u odsustvu Džona Robersona i Jusufa Nurkića. Bilo je trenutaka kada smo se malo uplašili sami sebe, ali to su stvari koje bi nam takođe trebalo da pomognu da učimo i idemo napred, pogotovo u ovakvim neprijateljskim atmosferama. Ovde nije lako igrati, ali mi smo odradili posao", dodao je on.

Francuska ima skor 2-0, dok je BiH na 1-1, baš kao i Hrvatska. Kipar je bez bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu