Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.02.2024.

19:20

Finska slavila kod kuće – Danska ispustila pobedu u završnici

Košarkaši Finske su savladali Dansku na domaćem terenu, rezultatom 89:85, u okviru drugog kola kvalifikacija za Evrobasket 2025.

Izvor: A.S.

Autor: A.S.

Finska slavila kod kuće – Danska ispustila pobedu u završnici
Foto: FIBA

Finci su posle poraza od Srbije zaigrali bolje i kod kuće savladali Dansku, koja je prethodno bila bolja od Gruzije.

Domaća ekipa je do pobede došla posle preokreta i bolje igre u drugom poluvremenu.

Finsku je do pobede predvodio Mikael Jantunen sa 19 poena, sedam skokova i četiri asistencije, pratio ga je Aleksander Madsen sa 15 poena, pet skokova i tri asistencija, dok je Edon Mahuni ubacio 14 poena uz šest asistencija.

Kod Danske, istakao se igrač Virtusa iz Bolonje Ife Lundberg sa 26 poena uz po šest skokova i asistencija, a pratio ga je Kevin Larsen sa 20 poena, pet skokova i šest asistencija.

Danci su prvo poluvreme odigrali perfektno i posle prvih 20 minuta stekli ogromnu prednost +18 (42:58), ali je Finska mnogo bolje zaigrala u nastavku, do kraja trećeg kvartala došla do izjednačenja (72:72), da bi u poslednjoj četvrtini upisala pobedu.

Naredni prozor kvalifikacija je tek u novembru, kada će Finska odmeriti snage sa Gruzijom na domaćem terenu, a Danska dočekati Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu