Nova vest
Košarka

Petak, 23.02.2024.

22:45

Pešić: Nemojte previše da se brinete, kada se ja ne brinem

Selektor Srbije Svetislav Pešić je izneo utiske posle pobede nad Finskom u prvom meču kvalifikacija za Evrobasket 2025.

Izvor: A.S.

Autor: A.S.

Pešić: Nemojte previše da se brinete, kada se ja ne brinem
Foto: Starsport

Srbija je savladala Finsku na domaćem terenu, rezultatom 77:61.

Pešić je istakao da je teška utakmica, ali da je njegov tim uspeo da pronađe ritam.

"Teška utakmcica protiv tima koji igra timsku košaraku. Uspeli smo da pronađemo ritam, igrali smo veoma pametno u drugom poluvremenu. Veoma važna pobeda za nas, ako dobijete nešto više od toga, kao večaras, kao što su Dušan Beslać i Nikola Đurišić. Ove deve utakmice su poslednje pred Olimpijske igre. Srećan sam zbog igrača koji su pokazli talenat i da su spremni da igraju za nacionali tim. Za mene je važno da ima što više igrača pred OI, ne znamo kakva će situacija biti, kako će se sezona završiti", započeo je Pešić i nastavio:

"Nemojte previše da se brinete, kad se ja ne brinem. Ovo su kvalifikacije za EP i nema kvalfikacija igrača za OI. Pogleajte šta su ovi momci uradili za ove dve godine. Bilo je 1.500 navijača protiv Letonije, a sada je hala raspordata. Ne znamo šta će se dešavati, nema kod mene kvalifikacija Partim ih, razgovora, razmenjujemo iskustvo, trudim se da ih pomognem. radujemo se što smo imali priliku da radimo nekoliko dana. U ponedaljak nas čeka težak rival, gde će hala biti puta. Svi napreduju, pred nama je novi izazov u Gruziji, to je još jedno iskustvo i za mene i za tim. A ko je moguće da i tamo pobedimo."

Koliko je gro tima i atmosfera sa SP doprinela pripremi meča sa Finskom?

"Ne bih se vraćao na atmosferu, onda je takva bila i na EP 2022.Ona se nastavila i na Svetskom kupu, ali ništa ne uspeva kao uspeh. Imali smo fantastičnu košatku i u Pragu, nekda se gubi, nekada pobeđuje, ja ne pada u nesvest ni u porazu ni u pobedi. Uvek je lakše kad se postigne kontinuitet. Kroz reprezenaciju treniraš sa najboljima, a posle igraš protiv najboljih u svetu i Evropi i onda napreduješ. To je dobro i za igrače i klubove."

Dobrić i Trifunović, da li su u konkurenciji za Gruziju?

"Žao mi je zbog Trife, dešavaju mu se povrede, on je napredovao mnogo ove sezone. Za Dobrića ćemo da vidimo sutra, da li će da igra ili ne."

O Aleksi Avramoviću?

"Aleksa mora da bude zdrav, on se razvija , Igrao dobro i u Partizanu i Željko mi je učinio uslugu što ga je stavio na poziiciju jedan. On je nama važan igrač i mora da bude zdrav."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve