Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.02.2024.

11:14

Pešić: Oko nas je mnogo šumova

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, poziva na oprez pred duel sa Finskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Izvor:

Autor:

Pešić: Oko nas je mnogo šumova
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Put do Evropskog prvenstva tim Srbije će tražiti kroz duele sa Finskom, Gruzijom i Danskom.

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić“ počinje u 20.00 časova, a u slobodnoj prodaji je ovog jutra ostalo samo još 400 ulaznica.

"Prvo, ovo je početak kvalifikacija. Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, nikoga ne potcenjujemo. Svesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci. A u prošlosti se zna da smo mi već pre nekoliko godina izgubili od Finske i da su oni u međuvremenu dobili i Sloveniju, kao i Hrvatsku, tako da je nekoliko zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, zemlje sa velikom košarkaškom tradicijom, gubilo od Finaca. Mi koji smo unutra to znamo… I mi se previše ne bavimo tim pričama, imamo ogroman respekt prema njima i tako ulazimo u utakmicu, rekao je Pešić i osvrnuo se na podršku sa tribina:

"Naravno, uvek je podrška publike važna. Navijači koji dolaze da podrže reprezentaciju treba da znaju da igramo protiv ekipe koja je timski izvanredna i da nam je njihova podrška veoma važna."

Podsetimo, u ovom kvalifikacionom prozoru tim Srbije čine:

Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve