Nova vest
Košarka

Sreda, 21.02.2024.

12:15

"Ćus Mateo je sa zadovoljstvom prihvatio da dođe u Beograd"

Strahinja Vasiljević, generalni sekretar UKTS, rekao je da je Ćus Mateo sa zadovoljstvom prihvatio da bude predavač na Beogradskoj klinici.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Udruženje košarkaških trenera Srbije, koje je organizator Beogradske košarkaše klinike – Dušan Ivković, nastavilo je sa kompletiranjem liste predavača za ovu godinu.

Jedan od najeminentnijih trenerskih seminara u svetu 23. put biće održan u našem glavnom gradu 29. i 30. juna, a među učesnicima će ove godine biti i trener Reala – Čus Mateo.

"Čuveni španski stručnjak koji je sa slavnim madridskim klubom prošle sezone osvojio titulu prvaka Evrope, a nedavno je trijumfovao i u Kupu Kralja, sa zadovoljstvom je prihvatio naš poziv i dolazi u Beograd“, potvrdio je Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije.

Trenersku karijeru Ćus Mateo je započeo kao pomoći trener Real Kanoe 1995. godine, da bi već 1997. peuzeo Realov tim do 17 godina.

Nakon toga, bio je pomoćni trener senoirskog tima Reala i to u tri navrata, nakon čega je 2022. godine postavljen i za šefa stručnog štaba kraljevskog kluba.

U međuvremenu bio je glavni trener Saragose, Fuenlabrade, Unikahe, a radio je i u Kini.

U svojoj trofejnoj riznici ima i dva Superkupa Španije osvojena 2022. i 2023. godine.

Ćus Mateo sa Madriđanima i ove sezone beleži vrhunske rezultate, s obzirom da je Real ubedljivo prvi na tabeli Evrolige sa samo jednim porazom, a lider je i u španskom šampionatu.

Osim njega učešće na Beogradskoj košarkaškoj klini – Dušan Ivković potvrdio je i izuzetno perspektvni stručnjak iz Finske Tuomas Isalo koji je prošle sezone sa ekpom Bona osvojio FIBA Ligu šampiona.

Dva puta je proglašen za najboljeg trenera Nemačke, a 2023. bio je imenovan i za trenera godine u FIBA Ligi šampiona. Ove sezone Isalo sa velikim uspehom vodi ekipu Pariza sa kojom je lider na tabeli Evrokupa sa 17 pobeda i samo jednim porazom.

“Mi nastavljamo dalje temeljno da radimo na opsežnim pripremama za Kliniku sa željom da postavimo neke nove standarde kada je u pitanju organizacija trenerskih seminara. Na to nas jednostavno obavezuje lik i delo Dušana Ivkovića, čije ime i nosi ovaj jedinstveni košarkaški događaj. Prošle godine smo ugostili 1300 trenera od čega čak 100 iz inostranstva, a želja nam je da ove godine tu brojku i nadmašimo i ponudimo vrhunske uslove za edukaciju i priliku za dalje trenersko usavršavanje”,
zaključio je Vasiljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu