Nova vest
Košarka

Utorak, 09.01.2024.

13:27

Bogdanović ispred Jokića: Kapiten najbolji košarkaš Srbije VIDEO

Bogdan Bogdanović proglašen je za najboljeg košarkaša Srbije u izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS) i sportskih novinara.

Izvor: B92

Autor:B92

Bogdanović ispred Jokića: Kapiten najbolji košarkaš Srbije VIDEO
Foto: Starsport.rs

Bek Atlante i kapiten Srbije, sa kojojm je letos uzeo svetsko srebro, dobio je najviše glasova i iza sebe ostavio je Nikolu Jokića, koji je prošle sezone postao NBA šampion sa Denverom.

U godini kada Srbija obeležava vek igre pod obručima, Bogdanović je priznanje za najboljeg igrača u minuloj 2023. godini dobio sa ukupno 27 glasova.

Jokić je skupio 10 glasova, dok su glasove dobili i Aleksa Avramović i Boriša Simanić.

"Hvala svima koji su glasali za mene, ja nažalost nisam tu sa vama, pa će moja sestra primiti nagradu. Izuzetna je čast i privilegija dobiti nagradu, mi se vidimo i sledeće godine";
poručio je Bogdanović iz Atlante.

U ženskom konkurenciji najbolja je bila Aleksandra Crvendakić, koja je sa 24 glasa dobila priznanje ispred Tine Krajišnik sa osam glasova, jedan manje dobila je Ivon Anderson, Jovane Nogić sa četiri i Ivane Race sa dva glasa.

"Zahvalila bih se svima koji su glasali za mene i mojim saigračicama i trenerima koji me guraju da budem sve bolja i bolja sve ove godine. Svojim najbližima koji su mi pružili mnogo podrške i nadam se da ćemo imati puno razloga za slavlje posle Olimpijskih igara", rekla je Crvendakić.

Specijalnu nagradu KSS dobili su basket selekcija Srbije - prvak Evrope i sveta, kao i muški juniorski tim - prvaci Evrope.

Nagrađen je i čuveni lekar Dragan Gaga Radovanović, koji je dve decenije uz košarkaše i imao je posebnu ulogu prilikom svega što se desilo Boriši Simaniću u Manili.

Predsednik Saveza Predrag Danilović istakao je da je 2023. bila fantastična i godina jubileja - 100 godina košarke u Srbiji.

"Rezultatski bila je izuzetna, košarkašice su posle smene generacija osvojile peto mesto na Evropskom prvenstvu, seniori su ispisali istoriju srebrom u Manili, juniori postali prvaci Evrope, meni možda i najdraža medalja, a o basketašima, prvacima Evrope i sveta, ne znam ni šta bih više rekao jer su toliko izuzetni", istakao je Danilović.

U ovoj godini u centru pažnje biće Olimpijske igre u Parizu, a Danilović je izrazio nadu da će se košarkašice pridružiti košarkašima i basketašima koji su već obezbedili plasman.

"Savez će dati sve od sebe da obezbedi maksimalne uslove, zahvaljujem se državi, predsedniku, Vladi, ministarstvu na pomoći. I naravno, nadamo se osvajanju medalja", poručio je Danilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

204 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve