Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.11.2023.

20:00

Partizan se vratio iz ambisa, ali pao u paklenoj završnici – Igokea odnela pobedu

Košarkaši Partizana izgubili su od Igokee 91:89 u 7. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan se vratio iz ambisa, ali pao u paklenoj završnici – Igokea odnela pobedu
Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Crno-beli posle ovog susreta imaju skor 5-2, dok je tim Vladimira Jovanovića ovim trijumfom na identičnom skoru posle sedam rundi.

Domaći su na poluvremenu gubili 14 razike, a u jednom trenutku Partizan je bio u zaostatku i od 22 poena, ali je ekipa Želja Obradovića sredinom sredinom poslednje deonice napravila seriju 18:3, kao odgovor na trojkašku rapsodiju Igokee.

Poenima Uroša trifunovića, Partizan je na 35 sekudni došao je do izjednačenje 89:89, ali je nakon toga došla mrtva lopta, koja je posle podobacivanja došla u ruke košarkaša Igokee.

Stefan Mudi je pogodio koš za 89:91, Partizan je imao šansu da za dve sekunde šutne za produžetak ili pobedu, ali aut je loše izveden i crno-beli su izgubili.

Tim iz Laktaša imao je šutersku raspodiju u Beogradu, u jednom trenutku vodili su 22 poena razike, ubacili su 14 trojki iz 31 pokušaja i sve do polovine poslednjih 10 minuta čuvali su voju dvocifrenu prednost.

U tom trenutku Partizan je konačno zbio redove, počeli su domaći košarkakši da igraju pametnije i koncentrisanije, dok je Igokea imala potpuno pomračenje u tih četiri minuta u kom je tim Željka Obradovića napravio razliku naletom od 18:3.

Usledila je paklena završnica u kojoj se bolje snašla Igokea, koja je Partizanu nanela drugi poraz u sezoni.

Najefikasniji kod Partizana bili su Zek Ledej sa 16, Uroš Trifunović sa 15 i Danilo Anđušić sa 13 poena.

Igokeu su do pobede predvodili Marko Jeremić i Nikola Tanasković sa po 17 poena, a pratili su ih Edin Atić sa 14, Dragan Milosavljević sa 12 i Zoran Nikolić sa 10 poena.

U narednom kolu, Partizan će gostovati Cedevita Olimpiji, dok će Igokea dočekati Budućnost.

Sva dešavanja iz Štark arene mogli ste da pratite u LIVE BLOG-u na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

243 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu