Nova vest
Košarka

Sreda, 28.06.2023.

20:41

Srbija 4/4 na Mundobasketu – sa Francuskom za polufinale

Srpski košarkaši ubedljivo porazili Južnu Koreju na prvom stepeniku nokaut faze Svetskog šampionata u Debrecinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija 4/4 na Mundobasketu – sa Francuskom za polufinale
Foto: Fiba.com

I pre početka meča bilo je jasno u kom pravcu će teći meč između dosad neporaženog tima i ekipe koja nije osetila slast pobede na turniru. Na kraju, u duelu Davida i Golijata 115:83 za ekipu koju sa klupe vodi selektor Vladimir Đokić.

Naredni rival Srbije daleko ozbiljniji - selekcija Francuske.

Mladi trikolori su imali takođe lagan zadatak u 1/8 finala, savladali su Madagaskar rezultatom 119:56, u grupi su prethodo imali skor 2:1 (poraz od Španaca) i biće dosad najveći izazov našoj selekciji.

Srbija je u okviru grupe prethodnih dana savladala Brazil, Japan i Egipat.

Što se samog meča sa Južnom Korejom tiče, nije bilo dileme. Već je prva deonica pokazala da će ovo biti samo jači trening za naše nade. Rezultat 33:12 u tom periodu najbolje slika odnos snaga dve selekcije.

Nastavak meča doneo je i nastavak dominacije naših momaka koja je na kraju izražena najubedljivijom pobedom na šampionatu.

Filip Borovićanin je bio daleko najbolji u našem timu sa 26 poena (11/12 za dva), posle njega Lazar Đoković sa 18 poena. Dvocifreni košgeterski učinak imali su još Đorđe Ćurčić sa 13 poena, Luka Vudragović sa 12 i Filip Radaković sa 10.

Svi igrači koje danas Đokić slao u igru upisali su se u strelce.

Parovi 1/4 finala

Španija - Argentina
Kanada - Egipat/Turska
Francuska - Srbija
SAD - Japan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu