Nova vest
Košarka

Subota, 18.03.2023.

16:59

Ostoja Mijailović: Da odemo na F4, ako Bog da

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović govorio je za klupsku televiziju o dosadašnjem delu sezone u ABA ligi i Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Ostoja Mijailović: Da odemo na F4, ako Bog da
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

"Mislim da još uvek nije vreme da se podvlači crta, sezona je u punom jeku. Sezona je kvalitetno završena kada se osvoje trofeji i ispune krajni ciljev. Za sada to prilično dobro izgleda. Zadovoljan sam rezultatima koje smo postigli, pre svega u Evroligi, a samim tim i ABA lige. Mi odavno nismo bolje stajali. Imamo pobedu više od drugoplasirane Zvezde i mislim da imamo fantastičnu priliku da sezonu završimo kao prvi i da sa navijačima pokažemo da možemo mnogo više da uradimo. Sezona je teška, počeli smo je na specifičan način, neke utakmice smo izgubili, neke dobili, ali mislim da stojimo dosta dobro. Ponosan sam što ima naših navijača gde god da odemo", rekao je Mijailović za TV Partizan.

Mijailović govorio i o sistemu uspostavljenom u Partizanu.

"Trudim se da se bavim Partizanom, ljudima u upravi, brinem o navijačima koji su dali dosta novca ove sezone. Takođe, da negujem korektne odnose prema državi, stalno pozivam navijače da ne vrađaju državu zato što država ima učešće u svemu tome. Možda će na ovo neko o meni da kaže da sam bot, da sam ovakav onakav... Ja nikada u životu nisam lagao i neću da lažem. Nije istina da smo 100 posto finansirani od države, ali nije istina da država ne pomaže nas i ostale klubove. Gledam da negujemo korektne odnose i da stalno edukujemo publiku da najvija za naš klub. Ne govorim ovde samo o državi, nego i o ljudima koji ne dolaze na utakmice, koji su predmet vređanja, da li su to nečije žene ili ljudi...Da bi sistem funkcionisamo mora da postoji početak i kraj,a to znači da danonoćno radite da bi taj sistem podigli. Nije ovaj sistem ovakav zato što ga podižemo šest meseci, mi ga podižemo gotovo šest godina. Ovaj klub 2017. godine nije imao ništa. Uspeli smo da kupimo medicinsku opremu, naš parket, imamo 15 automobila, imamo sve stvari koje nam trebaju. Ušli smo i u nabavku autobusa za igrače...", kaže Mijailović.

"Ako uđemo u Top 8, pitao sam da utakmicu igramo na stadionu Partizana"

Govorio je i o poslovanju crno-belima.

"Mi konačno 2023. godine ulazimo u poslednji deo petogodišnjeg reprograma, on ističe. Mi smo ove godine imali 1.200.000 starih dugova prema bivšim igračima i trenerima. Ispaltili smo gotovo milion i ostalo je još 200.000 i za sledeću godinu ostaju neke sitnice iz godine korone. Mi više nemamo da plaćamo dugove iz prethodnih sezona. Prošlu godinu smo isplatili igračima i trenerima. Nadam sa da ćemo to uspeti i ove, ali važno je da nas posluže rezu Sledeće godine već ulazimo u reprogram proreskog duga i počinjemo da plaćamo poreski dug, koji je godinama generisan i uvećan za kamate sve ove godine. Od sledeće godine je ključna stvar da plaćamo poreze, ali je ključna stvar da imamo kvalitetan tim, da redovno isplaćujemo plate, Kada se završi sezona podvući ćemo crtu", rekao je on.

Partizan trenutno u Evroligi ima skor 16-13 i blizu je plasmana u plej-of.

"Svaka pobeđena utakmica u Evroligi je 37.500 evra. Svaki put kada pozovem Željka posle utakmice koju je dobio, malo se šalim i prvo mu se zahvalim na 37.500, pa mu čestitam na pobedi. Veoma je važno da se skupi novac da bi ti igrači imali komfor u glavi da igraju za klub koji higijenski ispravan u finansijskom smislu. Na kraju sezonu ću reći koliki je bio budžet, reći ću tačne podatke. Premašili smo prihode od karata i to se vidi prema posetama na našim utakmicama. Važno je da u tom finansijskom delu, da uđemo u Top 8. Nama dve utakmice nedostaju. Kada jednu ili dve utakmice odigrate kod kuće u četvrtfinalu, a kada vam dođe veliki klub, Arena će biti još više tražena i to je finasijski mnogo važno. Važni su klupski interesi, da odemo na F4, ako Bog da. Hajde da uđemo u Top 8, korak po korak, da ne pričamo ništa unapred. To su važne stavri", rekao je Mijailović.

Zbog velikog interesovanja navijača, otkrio je i detalj razgovora sa ljudima Evrolige.

"Pre neki dan sam se čuo sa čovekom iz Evrolige i kroz šalu sam ga pitao, ako dođemo u situaciju da igramo u Top 8, da li postoji u njihovim pravilima da može da se igra utakmica na otvorenom. Palo mi je na pamet da naš montažni parket postavimo na stadion u Humskoj 1 i da tamo odigramo četvrtfinale. Siguran sam da bismo napunili stadion, da bi to bio spektakl. To se, naravno, neće dogoditi, ali kada pogledate koja je potražnja, interesovanje navijača za utakmice“, rekao je Mijailović.

"Interes srpske košarke je da imamo dva mesta u Evroligi"

Jedna od tema razgovora bila je i potencijalna promena sistem takmičenja u Evroligi.

"Ako se Evroliga širi na 24 kluba, siguran sam da ima mesta i za Partizan i za Zvezdu. Mislim da bi se time zadovoljiva srpska javnost. Svi mi imamo u familiji navijače i jednog i drugog kluba i ne možemo da se razdvajamo po bojama. Interes srpske košarke je da imamo dva mesta u Evroligi. Sada smo ih dobili sticajem okolnosti, ali smo pokazali Evropi da možemo da funkcionišemo sa dva kluba. Dobio sam uvrede naših navijača kada smo primili na derbiju pristalice gostujućeg kluba, ali smo pokazali Evropi da možemo zajedno. Mi smo izgubili kao domaćini, oni su izgubili kao domaćini i svi smo živi izašli iz dvorane. To je za respekt. Mi ne možemo nikad da se volimo, da navijamo jedni za druge, ali minimum poštovanja bi trebalo da postoji. Ta 2025. godina je veoma važna za Srbiju i srpsku košarku", rekao je Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

5 d

Novo Sport Video Menu