Nova vest
Košarka

Subota, 18.03.2023.

10:44

"Lesorova kazna će izazvati pozitivne efekte, baca se senka na talenat Petruševa"

Komesar ABA lige Milija Vojinović govorio je na TV Prva o kazni za Matijasa Lesora nakon udaranja Filipa Petruševa tokom "večitog" derbija.

Izvor:

Autor:

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Francuski centar je dobio suspenziju od tri meča uz novčanu kaznu od 10.000€.

"Mislim da je kazna po disciplinskom pravilniku ABA lige, odluku je doneo disciplinski sudija. Sve se odluke donose po internoj dokumentaciji koju donose klubovi. Kazna za slučaj Matijasa Lesora je utemeljena u disciplinksom pravilniku. Jedan klub misli da je prestroga, jedan da je blaga. Meni je žao što se to desilo, bacilo senku na utakmicu gde je oboren rekord po broju gledalaca u ABA ligi", rekao je Vojinović i dodao:

"Nije ovo prvi slučaj da se dešava i u ABA ligi i u drugim ligama slični incidenti. Ne bih komentarisao odluku disciplinskog sudije."

Potvrdio je da će Lesora biti na odloženoj utakmici protiv Budućnosti.

"Utakmica između Budućnosti i Partizana je odložena zbog predsedničkih izbora u Crnog Gori, a ‘Morača‘ je glasačko mesto. Pomerili smo utakmicu na zahtev Budućnosti, te će Lesor moći da igra protiv Budućnosti", objasnio je Vojinović.

Govorio je i efektu koja bi kazna za Francuza mogla da izazove.

"Očekujem da će smiriti strasti. Da će kazna izazvati pozitivne efekete, ne samo pod velom toga što se samo desila. Predstavnici oba kluba i mi unutar ABA lige apelujemo da bude fer-plej", smatra bivši sudija.

Žao mu je u kom kontekstu se provlači ime Filipa Petruševa.

"Filip Petrušev je reprezentativac Srbije i jedan od najtelantovanijih igrača. Žao mi je što tako dođu neke konotacije na njegov račun, baca senku na njegov talenat", dodaje Vojinović.

Smatra da ABA liga zaslužuje dva tima u Evroligi.

"Bez obzira što ruski klubovi neće igrati, region koji obuhvata ABA liga zaslužuje dva ili više predstavnika. Nadam se da će to biti minimum i da će ABA liga i naredne i idućih sezona imati više predstavnika. Ono što su naši klubovi pokazali ove sezone nam daje pravo na to", poručio je Vojinović.

Objasnio je i situaciju u kojoj se Cibona nalazi.

"U svakodnevnoj smo komunikaciji sa svim timovima. Na početku sezone smo imali veću bojazan za Cibonu, nego sada. Imali smo problema sa Primorskom, te smo vrlo pažljivo pristupili situaciji. I pre Zvezde su ušli u neku vrstu štrajka, jedan deo igrača je trenirao, jedan nije. Mislim da neće biti nikakvih problema i da će Cibona završiti sezonu", zaključio je Vojinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu