Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.07.2021.

10:45

Kevin Panter: Obradović me je naterao da verujem

Američki bek Kevin Panter srećan je zbog dolaska u Partizan i igranje u crnom-belom dresu vidi kao novi izazov i novi početak.

Izvor:

Autor:

Kevin Panter: Obradović me je naterao da verujem
Foto: Profimedia

Panter je prvo pojačanje Partizana za narednu sezonu i potpisao je dvogodišnji ugovor.

Amerikanac je prokomentarisao dolazak u Partizan.

"Ovo je novi izazov. Ovo je kao novi početak. To me mnogo motiviše. Trener Obradović i ja smo pričali. Pričao sam sa trenerom Obradovićem, on me je naterao da verujem u njegov plan i viziju. To je ono što svaki igrač voli da čuje, da postoji plan da se osvajaju trofeji. Razmišljamo na isti način, na istoj smo strani zbog toga", rekao je Kevin Panter iz Bruklina za TV Partizan.

Tokom takmičarske godine za nama, novi igrač Partizana je na 36 utakmica Evrolige u dresu Armani Milana prosečno beležio 14,3 poena po meču.

Sa italijanskom ekipom, Panter je bio učesnik Fajnal-fora najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, gde je njegov doskorašnji tim zauzeo treće mesto.

U šampionatu Italije, Panter je tokom ligaškog dela imao učinak od 10,1 poena po utakmici, dok je tokom plej-ofa novi bek crno-belih imao 13 postignitih poena po meču.

Ovaj dvadesetosmogodišnji košarkaš iz Bronksa, diplomirao je na Univerzitetu Tenesi, a svoju evropsku karijeru je počeo da gradi u grčkom timu Lavrio, odakle je redom prelazio u Antverpen, zatim poljski Rosa Radom, atinski AEK, Virtus iz Bolonje, Olimpijakos, Crvenu zvezdu i na posletku, Armani Milano.

U dresu Virtusa iz Bolonje, Panter je osvojio FIBA Ligu šampiona, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača završnog turnira ovog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu