Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.07.2019.

20:00

"Zašto bi Amerikanci bili motivisani? Pa njih niko ne može da pobedi"

Francuski košarkaški reprezentativac Evan Furnije rekao je da je nacionalni tim Sjedinjenih Američkih Država apsolutni favorit na predstojećem Mundobasketu.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Michael Reaves/Getty Images

Glavna tema ovoga leta je veliki broj otkaza u timu Amerike, a te teme se dotakao i član NBA ekipe Orlando Medžika, Evan Furnije.

"Mnogi igrači koji su odustali su tek potpisali nove ugovore, tako da možda postoji dogovor sa njihovim timom. Ono što je mene začudilo je što su mnogi momci koji nikada nisu igrali za reprezentaciju odbili poziv", rekao je Furnije.

Evan smatra da je nedostatak motivacije bio glavni razlog otkazivanja, pošto su Amerikanci apsolutni favoriti na svakom turniru.

"Na kraju krajeva, šta ko može da im prigovori? Uvek su najbolji i sa lakoćom sve pobede, zašto bi bili motivisani? Da li stvarno mislite da su ljubomorni na nas? Sve dok mi njih ne počnemo da pobeđujemo tako će biti...", dodao je Evan Furnije.

Francuska će na Svetskom šampionatu u Kini igrati u grupi G zajedno sa Nemačkom, Jordanom i Dominikanskom republikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu