Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.07.2017.

19:52

Nebojša Čović predsednik ABA lige

Košarkaški klub Crvena zvezda, odnosno njegov prvi čovek Nebojša Čović, preuzeo je predsedavanje Jadranske lige.

Izvor: PT

Autor: PT

Nebojša Čović predsednik ABA lige
StarSport

Posle sednice Skupštine klubova ABA lige održane u Zagrebu, saopšteno je da je Zvezda predsedavanje preuzela shodno osvičakom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda.

Mesto potpredsednika je pored Igokee i njenog generalnog menadžera Igora Dodika, pripalo je i ciboni i njenom generalnom menadžeru Domagoju Čavloviću.

Skupština Jadranske lige je konstatovala "veoma jak interes i potrebu" klubova za osnivanje drugog ranga takmičenja.

Jadranska liga će, kako je saopšteno, preduzeti sve korake kako bi druga liga bila pokrenuta već u predstojećoj sezoni.

"Uverena da se radi o projektu koji će imati izuzetno snažan uticaj na rast i razvoj košarke, Jadranska liga će u najkraćem mogućem roku obaviti razgovore sa svim ključnim košarkaškim subjektima u regionu i upoznati ih sa detaljima projekta koji za popunjavanje druge lige podrazumeva poštovanje plasmana u nacionalnim šampionatima", navodi se u saopštenju.

Konačan status i tačan termin pokretanja druge regionalne lige, u zavisnosti od epiloga planiranih razgovora, biće poznat na sledećoj Skupštini, koja će se održati 27. jula.

Skupština Jadranske lige je, u cilju podizanja kvaliteta i popularizacije košarke, odlučila da se u sezoni 2017/18. organizuju turniri za mladje kategorije, odnosno igrače do 19 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve