Nova vest
Košarka

Subota, 18.01.2014.

14:46

Radonjić: Imamo imperative pobede

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ‘crveno-beli’ imaju imperative pobede pred duel 17. kola ABA lige sa Olimpijom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zvezda u nedelju od 17 časova u beogradskom “Pioniru” dočekuje ljubljanski klub, a taj susret dočekuje na prvom mestu tabele sa 13 pobeda i tri poraza. Olimpija trenutno drži osmo mesto na tabeli sa skorom 6/10.

Olimpija je klub sa velikom tradicijom. Ove sezone su, usled slabijeg starta koji je uglavnom bio prouzrokovan povredama, došli u situaciju da ne budu na onom mestu na tabeli koje zaslužuju. Siguran sam da će na kraju prvenstva biti u boljoj poziciji nego što su sada jer imaju kapacitet za to. Imali su izuzetno kvalitetno izdanje u Evrokupu, gde su u jakoj grupi završili na prvoj poziciji. To nam govori da se radi o ekipi koja ima potencijal, iskustvo i dovoljno kvaliteta da na kraju završi ABA ligu na taj način da ispune svoja očekivanja sa početka sezone”, istakao je Radonjić.

Za ‘crveno-bele’ duel sa Olimpijom dolazi posle neugodnog gostovanja Nižnjem Novgorodu u Evrokupu, gde su poraženi.

Imali smo težak put iz Rusije i kroz treninge smo vodili računa o oporavku. Već sada možemo da smatramo da neće biti problema za meč sa Olimpijom, što je dobro pošto je nekoliko igrača imalo prehladu pred utakmicu sa Nižnjim. Očekujemo podršku navijača koja nam je u ovom trenutku potrebna kako bismo odigrali mnogo kvalitetniji meč u odnosu na dva prethodna, posebno u fazi odbrane”, izjavio je trener ‘crveno-belih’.

Radonjić je istakao da pred njegovom ekipom uvek stoji imperativ pobede.

On je uvek pristuan. Jasno je da moramo da igramo bolje nego protiv kragujevačkog Radničkog i Nižnjeg Novgoroda. U našem timu se ne razmišlja drugačije ni kada su u pitanju dueli na strani, ni dueli kod kuće”, rekao je Radonjić.

Radonjić se na konferenciji za medije pred meč sa Olimpijom osvrnuo i na situaciju sa Blejkom Šilbom i istakao je da u klubu traže zamenu za američkog košarkaša na kojeg ne računa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu