Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.06.2018.

11:15

Vanja Marinković odustao od NBA drafta

Dosadašnji košarkaš Partizana Vanja Marinković odustao je od izlaska na predstojeći NBA draft.

Izvor: AK

Autor: AK

Vanja Marinković odustao od NBA drafta
Foto: StarSport

Za jednog od najtalentovanijih igrača Evrope rođenih 1997. se nije očekivalo da se nađe među 60 izabranih, što je verovatno i razlog njegovog povlačenja.

Marinković je ovih dana najavio odlazak iz Partizana, u kojem je od 2011. godine, ali nema navoda gde bi mogao da nastavi karijeru.

Od drafta je odustao i centar Mega Bemaksa, Gruzin Goga Bitadze, dok je njihov menadžer Miodrag Ražnatović potvrdio da je u konkurenciji ostao krilni igrač Cedevite Džanan Musa.

Zbog godišta (22) automatski će na draftu biti nada Mege Aleksandar Lazić, te krilni centar šampiona ABA Budućnosti Aleksa Ilić.

NBA draft 2018. na programu je 21. juna u Njujorku, prvog pika biraju Finiks Sansi srpskog trenera Igora Kokoškova, a potom Sakramento Kingsi i Atlanta Hoksi.

Među favoritima da budu najviši "pikovi" su centar sa Arizone Deandre Ejton, krilo sa Djuka Marvin Begli, plejmejker iz Oklahome Tre Jang, centar Tekssa Mohamed Bamba, krilo Mičigena Džaren Džekson, dok se među prvih pet često najavljuje i krilo Real Madrida, Slovenac Luka Dončić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu