Nova vest
Fudbal

Petak, 01.03.2024.

12:25

Duljaj: Ne interesuje me Zvezda

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je pred utakmicu sa ekipom Železničara, da očekuje sličan meč kao što je bio u Pančevu.

Izvor: B92

Autor:B92

Duljaj: Ne interesuje me Zvezda
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Fudbaleri Partizana u subotu od 18.30 časova dočekuju ekipu Železničara u utakmici 23. kola Superlige Srbije.

U susretu u prvom delu sezone crno-beli su u Pančevu slavili 2:1 (1:1).

"Još jedna teška utakmica, drugačije su okolnosti zbog terena. I Partizan i Železničar imaju sve neophodne uslove za dobar meč. Raduje me što je rukovodstvo dalo zeleno svetlo za slobodan ulaz navijačima. Železničar se bori za goli život, a mi imamo motiv da nastavimo niz. Imamo sve preduslove za to. Očekujem sličnu utakmicu kao u Pančevu. Sa nama je Marko Jovanović koji je do skoro bio deo kluba iz Pančeva. Imamo nekih kadrovskih problema, kao što znate golman Aleksandar Jovanović zbog kartona neće nastupati", izjavio je Duljaj.

Šef stručnog štaba Partizana dodaje da Saldanja još uvek nije trenirao sa ekipom, dok je Severina u konkurenciji za sutrašnji tim.

"Derbi je tek sledeće neselje. Saldanja još nije trenirao sa ekipom, moguće da će to danas uraditi, to je nezgodna povreda. Ne smemo da rizikujemo, ukoliko doktor da zeleno svetlo igraće. To je jedna pukotina koja se pojavila i veoma brzo je sanirana. Radili smo do kasno u noć, svi su radili da se on što pre vrati i stavio bih tačku na to. Biće u konkurenciji za sastav protiv Pančevaca", dodao je Duljaj.

Partizan je prvi na tabeli sa 56 bodova, bodom više od Crvene zvezde, a prethodnih dana pojavile su se glasine da crveno-beli obećavaju premije Partizanovim protivnicima.

Poziv "grobarima"

"Ne bih to da komentarišem mnogo. Verujem da svi koji igraju za svoj klub, igraju za sebe, tako to treba da bude. Da li neko premira ili ne, to je legitimno pravo, ne bavimo se time. Najvažnije je da svi timovi igraju časno i pošteno", rekao je Duljaj.

Zvezda će u subotu od 16 časova igrati protiv trećeplasiranog TSC-a u Bačkoj Topoli, a Duljaj je rekao da ga ta utakmica ne zanima.

"Nisam demagog, ne intereuje nas šta će se tamo dešavati. Moramo da gledamo naše dvorište. Samo naša igra i rezultat protiv Železničara iz Pančeva i nijedna druga utakmica. Moramo da budemo koncentrisani na naš tim i našu igru, da svaki igrač obavi ono što treniramo. Neće biti lako, moramo da se napnemo kao protiv svakog protivnika", naveo je trener Partizana.

Na pitanje da li bi želeo da košarkaši Partizana dođu na stadion i podrže fudbalere, Duljaj je odgovorio da ih očekuje u nekom trenutku jer crno-bela familija mora da se drži zajedno, ali da je svestan njihovih obaveza i čestih putovanja.

Duljaj je pozdravio odluku uprave da protiv Železničara ulaz na stadion bude besplatan i pozvao navijače na podrže ekipu.

"Pozivam ih da popune istok i zapad, znam da južna tribina neće biti tu, ali znam da će se jednog dana vratiti. Važna je podrška, što nas više ima, biće mnogo lakše. Mi ne tražimo pažnju, samo poštovanje, kao što ćemo ga dati svakom protivniku", naveo je Duljaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu