Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.02.2024.

20:27

De Rosijeva Roma vs. Murinjova Roma – nebo i zemlja

Daniele De Rosi osvojio je 15 od mogućih 18 bodova u prvih šest utakmica na klupi Rome.

Izvor: B92

Autor:B92

De Rosijeva Roma vs. Murinjova Roma – nebo i zemlja
Foto: EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Poražen je samo od neprikosnovenog lidera Intera.

Koliko je "Vučica", pod De Rosijem, bolji, poletniji, pre svega efikasniji tim, na kraju uspešniji, nego pod Murinjom svedoči i sledeći primer koji su izneli italijanski mediji.

Naime, De Rosijev prethodnik Murinjo sa Romom je osvojio samo osam bodova protiv istih rivala protiv kojih je novi trener Rimljana uzeo 15.

Bivši kapiten Rome preuzeo je palicu od Portugalca u januaru i od tada je krenuo preporod ekipe.

Pomalo i neočekivan ishod, jer je De Rosi i dalje prilično neiskusan trener za razliku od "Posebnog" o čijoj je karijeri i uspesima, trofejima, suvišno pričati.

Očito da je miljenik navijača sa sobom, osim harizme i temperamenta, doneo još nekih začina u svlačionicu kluba za koji je igrački, profesionalno, vezan čitavu karijeru.

Roma je pod De Rosijem pobedila Torino, Frosinone, Kaljiari, Salernitanu i Veronu i izgubila od Intera.

Protiv istih timova Murinjo je, podsećaju Italijani, osvojio skoro duplo manje boova - Roma je pod Portugalcem pobedila Kaljari i Frosinone, igrala nerešeno sa Torinom i Salernitanom i izgubila od Verone i Intera.

Murinjova Roma je u pomenutim mečevima primila sedam golova (na šest mečeva), a De Rosijeva gol više, ali je zato tim pod komandom De Rosija dao čak deset golova više nego ekipa kojom je komandovao Portugalac u tih šest mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu