Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.02.2024.

20:40

Fudbaler Bordoa probuđen iz veštačke kome

Fudbaler Bordoa Albert Elis probuđen je iz veštačke kome u koju je stavljen zbog teške povrede glave tokom utakmice protiv Gengana u drugoj francuskoj ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Fudbaler Bordoa probuđen iz veštačke kome
Foto: Profimedia

"Srećni smo što sa vama možemo da podelimo ohrabrujuće znake: Albert je budan i čini se da se postepeno oporavlja. Ostajemo oprezni u vezi sa njegovim napretkom", navodi se u saopštenju porodice, objavio je Bordo.

Elis se povredio u subotu u sudaru sa igračem Gengana tokom utakmice, a u noći između subote i nedelje podvrgnut je operaciji zbog teške povrede glave i stavljen je u veštačku komu.

Njemu je odmah ukazana pomoć na terenu, pre nego što je prebačen u bolnicu.

Elis je veoma popularan u Hondurasu, za čiju je reprezentaciju odigrao 64 utakmice i postigao 13 golova.

U Bordo je prešao 2021. godine, a igrao je za Boavistu i Hjuston.

Posle njegove povrede, ponovo će se podstaći debata o povredama glave, posebno potresu mozga, kod sportista na takmičenjima.

Lekar fancuske reprezentacije Emanuel Orant rekao je da je prošle sezone bilo 25 potresa mozga u više od 800 profesionalnih fudbalskih utakmica u Francuskoj, što je mnogo bolje od proseka uočenog u domaćem ragbi šampionatu, gde je zabeležen jedan potres mozga u svaka dva meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve