Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.02.2024.

09:30

Juve razbija kasu zbog Vlahovića!

Srpski fudbaler Dušan Vlahović najverovatnije će produžiti saradnju sa ekipom Juventusa.

Izvor: B92

Autor:B92

Juve razbija kasu zbog Vlahovića!
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Kako piše Gazeta, čelnici Juventusa su dobrim igrama Vlahovića bukvalno naterani da ponude srpskom golgeteru produžetak saradnje.

Prema najavama Dušan će po novom ugovoru svoju vernost Juventusu produžiti i posle 2026. godine, sa kojim je prema poslednjem ugovoru trebao da ostane.

Dok će plata srpskog fudbalera narasti do 12 miliona evra.

Time je Juve praktično zaključao Vlahovića od eventulanog odlaska iz Torina, jer su za njega bili zainteresovani Čelsi i Arsenal, ali je sada jasno da će Vlahović i dalje biti član "stare dame".

Crno-beli su na dobrom putu da izbore plasman u Ligu šampiona, jer se trenutno nalaze na drugom mestu tabele Serije A, gde je mala verovatnoća da skliznu ispod četvrtog mesta.

Podatak koji ide na ruku čelnicima Juventusa jeste taj što su ljudi iz Torina u dobrim odnosima sa Vlahovićevim agentom Darkom Ristićem, što dodatno raduje navijače crno-belih da će doći do dogovora između dve strane.

"Odnos sa Ristićem je konstantan, čest i odličan. Njih dvojica su razgovarali poslednjih dana. Vlahovićev menadžer je ponovio da je otvoren za dijalog o produžetku saradnje, a direktor Juventusa predstavio ideju koja bi mogla da zadovoljni sve strane. Vlahović ima ugovor sa rastućom platom, krenuo je od 7.500.000 evra (plus bonusi), trenutno zarađuje oko 10.000.000, a 2026, u poslednjoj godini ugovora, će inkasirati 12.000.000 evra. Klub proučava najbolju formulu kojom bi spojio potrebe obe strane: Juventusove da amortizuje troškove i centarforove, koji s pravom želi veću platu. Ako sve elemente imamo u vidu, produžetak do 2028. bi bio najbolje rešenje“, piše Gazeta.

Vlahović blista ove sezone u dresu Juventusa. Srbin je prvi na listi strelaca sa 15 golova posle 23 utakmice, od kojih je devet postigao na poslednjih sedam utakmica

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu