Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.02.2024.

22:10

Analiza pokazala – Srđan Jovanović bez greške u Surdulici

Najbolji srpski sudija Srđan Jovanović dobio je najvišu ocenu za svoj deo posla na utakmici u Surdulici između Radnika i Partizana.

Izvor: B92

Autor:B92

Analiza pokazala – Srđan Jovanović bez greške u Surdulici
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Jovanović je bio glavni VAR sudija za taj duel.

Posmatrač meča, nekadašnji sudija Nebojša Šijaković iz Bora, nije imao nijednu primedbu na račun odluka Jovanovića i to je uneo u zvaničnu analizu suđenja sa meča.

Jovanović je bio predmet kritika, pisala su se čak i saopštenja (iz Ljutice Bogdana), zbog toga što je kao VAR sudija signalizirao glavnom arbitru Milošu Milanoviću gledanje snimka sporne situacije (penala za Radnik).

Nakon pregledavanja snimka, glavni sudija je doneo odluku da ne dosudi penal Radniku.

Konkretno - u spornom trenutku intervencija VAR sudije bila je obavezna.

Kako je rečeno Sportklubu, sa više merodavnih adresa iz FSS, ali i od sudijskih autoriteta, nije bilo ni govora o kaznenom udarcu za Radnik.

Za razliku od Jovanovića, glavni sudija Miloš Milanović nije položio u Surdulici, jer je doneo pogrešnu odluku u 59. minutu dosudivši jedanaesterac za Radnik posle navodnog prekršaja Svetozara Markovića, štopera Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu