Nova vest
Fudbal

Subota, 24.02.2024.

14:20

Matić naterao Francuze da mu se poklone

Srpski fudbaler Nemanja Metić odigrao je još jedan odličan meč za novi klub Lion koji, od njegovog dolaska, ne zna za drugi ishod osim za pobede.

Izvor: B92

Autor:B92

Matić naterao Francuze da mu se poklone
Foto: Profimedia.rs

Lion je u petak uveče upisao pobedu protiv Meca u gostima (2:1), četvrtu uzastopnu u prvenstvu i u svakoj od četiri utakmcie Matić je bio starter.

Novom trijufmu doprineo je mirnom, sigurnom partijom u sredini terena, preciznim pasovima, čitanjem protivničkih akcija, guranjem lopte u "for" igračima ispred sebe. Bio je konstantno dobar čitav meč.

O Nemanjinoj partiji protv Meca piše u subotu i tiražni "Lefigaro".

"Vezni igrač Liona je bio na svakom delu terena u petak, u pobedi svog tima 2:1 protiv loše plasiranog Meca. Učestvovao je u igri u oba pravca, u destrukciji igre Meca i u građenju akcija svog tima, imao je više od 100 dodira sa loptom", piše u izveštaju utakmice u kojem je najviše apostrofiran učinak našeg igrača.

Strelci za goste, u preokretu, bili su Lakazet i Benrama.

Ipak, Matić je igrač o kome se najviše piše.

"Bio je poput metronoma tokom čitave utakmice", nastavljaju se hvalospevi za Matića, takođe u pomenutom francuskom mediju.

"Njegov doprinos se ogleda u tome što je imao 79 uspešnih dodavanja iz 97 pokušaja, posebno se istakavši u defanzivnim zadacima. Čini se da je njegova uloga u veznom redu zaista dobro definisana, jer je igrao više nego kada je igrao u Renu pre svog transfera ove zime".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve