Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.02.2024.

10:00

Dani Alves osuđen na četiri i po godine zatvora!

Sud u Barseloni izrekao je presudu Daniju Alvesu (40) za slučaj silovanja poslednjeg dana 2022. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Dani Alves osuđen na četiri i po godine zatvora!
Foto: EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Brazilskom fudbaleru je pretilo naksimalnih 12 godina zatvora, a španski pravosudni organ je odlučio da ga osudi na četiri godine i šest meseci.

Presuda uključuje i pet godina uslovne kazne koja će stupiti na snagu po ispunjenju zatvorske. Devet i po godina će imati zabranu prilaska žrtvi, koju će morati da kompenzuje sa 150.000 evra, kao i da plati sve sudske troškove.

Alves je prethodnih 13 meseci proveo u zatvoru što je bila preventivna mera određena od strane Suda. Imao je dve nedelje priliku da iznese svoju odbranu pred Sudom. Imaće i pravo da se žali na ovu presudu.

"Zadovoljni smo, jer je ovo presuda koja potvrđuje istinitost reči žrtve i patnje koju je pretrpela. Još uvek moramo da proverimo da li je težina kazne u korelaciji sa činjenicama", izjavio je tužilac.

Alves je, podsetimo, optužen da je u noći 31 decembra 2022. godine naterao na seksualni odnos 23-godišnju devojku u toaletu jednog noćnog kluba u Barseloni.

Tokom suđenja trideset osoba je saslušano, među njima i oštećena, koja je svedočila iza zatvorenih vrata.

Alves je od samog početka do kraja ostao pri tvrdnji da nije nasilna osoba i da je seksualni čin bio na obostrani pristanak.

Optužena je, ipak, iznela tvrdnje da ju je Alves te noći zaključao u toalet i tamo je silovao.

Španski sud je brzo posle hapšenja Alvesa odredio pritvor fudbaleru bez prava na kauciju zbog bojazni da bi mogao da pobegne u Brazil koji sa Španijom nema potpisan zakon o ekstradiciji osuđenika.

Tokom prebogate igračke karijere Alves je osvojio 43 titule i drugi je najtrofejniji fudbaler u istoriji, posle Lionela Mesija (44), a igrao je za UNAM Pumas, Barselonu, Sao Paulo, Pari Sen Žermen, Juventus, Sevilju i Bahiju.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 126 utakmica i postigao je osam golova. Osvojio je sa Brazilom Kopa Amerika 2007. i 2019, zlato na Olimpijskim igrama 2020 (2021) u Tokiju, kao i dva FIFA Kupa kofederacija (2009. i 2013).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu