Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.02.2024.

08:07

Mesi odmah zablistao – režirao pobedu Intera na premijeri MLS lige

Utakmicom između Inter Majamija i Real Solt Lejka počela je nova sezona u MLS ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Mesi odmah zablistao – režirao pobedu Intera na premijeri MLS lige
Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Ekipa sa Floride, predvođena Lionelom Mesijem i Luisom Suaresom, savladala je goste u Fort Loderdejlu rezultatom 2:0.

Upravo su nekadašnji saigrači iz Barselone bili asistenti na utakmici koja je lako mogla da izmakne iz ruku ekipi Herarda Martina.

Gosti su izvršili veliki pritisak u drugom poluvremenu, niz šansi su kreirali pred golom Intera kojeg je i sreća poslužila da start sezone, na kraju, bude savršen.

Strelci za Majami bili su Robert Tejlor, nakon sjajnog proigravanja Mesije i loše reakcije golmana, te Diego Gomes, kojem je asistirao Suares nakon što je Mesi sjajno povukao napad i zbunio protivničke defanzivce.

Za Inter su u prvoj postavi igrala još dvojica nekadašnjih Mesijevih sairgača iz Barselone, Đordi Alba i Serhio Buskets.

Pobeda je bila veliko olakšanje za Inter koji u pripremnom periodu nije oduševio u prijateljskim mečevima u kojima je zabeležio samo jednu pobedu.

"Ako je neko bio skeptičan oko toga koliko ovaj tim može, mislim da smo ga razuverili u prvom poluvremenu", rekao je posle meča "Tata" Martino očito zadovoljan kako je njegov tim igrao u prvih 45 minuta.

"Mesi je igrao onako kako najbolje ume, leteo je po terenu sa svojom savršenom kontrolom lopte. A pokazao je i brzinu", dodao je Martino.

Mesi je od dolaska u Majami na 14 utakmica postigao 11 golova, ali samo jedan u MLS ligi.

Većinu je dao u Kup takmičenju koje je ekipa i osvojila prethodne sezone - to je i prvi trofej uopšte u istoriji kluba koji vodi Dejvid Bekam.

Mesi je na terenu, Majami pobeđuje, dresovi argentinskog superstara masovno se prodaju. Svi srećni.

Šou je počeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu