Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.02.2024.

21:12

Živković pogodio – PAOK na nestvaran način ostao bez finala Kupa VIDEO

Fudbaleri Panatinaikosa su posle boljeg izvođenja penala uspeli da se plasiraju u finale Kupa Grčke.

Izvor: B92

Autor:B92

Živković pogodio – PAOK na nestvaran način ostao bez finala Kupa VIDEO
Foto: Profimedia

Zeleni su bili bolji od crno-belih rezultatom 6:5 posle penala, dok je posle 120 minuta fudbala bilo 2:1.

Mnogo odličnije su ušli u ovaj meč ušli fudbaleri PAOK, što je bilo i očekivano jer gosti iz Soluna su morali da slave na stadionu u Leoforosu kako bi obezbedili plasman u finalu Kupa, jer su crno-beli poraženi u prvom meču na Tumbi sa 1:0.

Jeste PAOK imao terensku inicijativu, ali mreže na stadionu u Atini se nisu tresle. Nisu crno-beli imali neke ozbiljnije prilike, jeste da je često bila gužva u kaznenom prostoru domaćih, ali promena rezultata nije bilo. Domači su pretili uglavnom iz kontra napada, ali je mreža ekipe iz Soluna ostala netaknuta.

Drugo poluvreme je bilo još bolje po ekipu PAOK. Još više su pritisli rivala, i uspeli su da stvore dve šanse preko Meitea i Brendona Tomasa, što je bio samo uvod u ono što se desilo u 72. minutu kada su gosti stigli do gola, a strelac je bio srpski reprezentativac Andrija Živković.

Dobro je centrirao sa leve strane Tajson, a u kaznenom prostoru najbolji je bio bivši fudbaler Partizana koji je loptu iz voleja poslao u suprotan ugao i tako ostavio golmana Pao Dragovskog na suprotnoj nozi.

Živković je nedugo zatim posle gola i napustio igru, a PAOK je nastavio u istom ritmu. Hteli su gosti iz Soluna da izbegnu produžetke, i posle regularnog dela meča se plasiraju u finale Kupa.

Utakmica je otišla u dodatnih pola sata, gde su gosti uspeli da dođu do gola u 105. minutu kada je posle centaršuta Kirila Despodova u kaznenom prostoru se najbolje snašao Tomaš Kedziora i glavom je loptu poslao u mrežu gola domaćih.

I kada su gosti već mislili da je gotovo, onda je Panatinaikos preko bivšeg fudbalera PAOK Dimitrisa Limniosa postigao pogodak za 2:1 u poslednjem minutu i tako da smo pobednika ovog meča i putnika u finale dobili posle izvođenja jedanesteraca.

Posle boljeg izvođenja jedanesteraca u finale Kupa je prošao Panatinaikos, jer PAOK nije iskoistio tri penala za pobedu, a onda je u finale prošao tako što se fudbaler crno-belih okliznuo i promašio penal koji je odveo Pao u finale Kupa.

Zeleni su tako do finala došli posle boljeg izvođenja penala u četvrfinalu gde su eliminisali Olimpijakos i u polufinalu.

PAO će u finalu Kupa igrati protiv boljeg iz duela Panetolikos – Aris, a ekipa iz Soluna je pred revanš na svom stadionu slavila sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu