Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.02.2024.

23:05

Retklif i zvanično vlasnik 27,7 odsto akcija Junajteda

Mančester junajted je i zvanično potvrdio da je Ser Džim Retklif postao vlasnik 27,7 odsto akcija kluba.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Retklif i zvanično vlasnik 27,7 odsto akcija Junajteda
Foto: Profimedia

Sa Old Traforda su tokom večeri izdali saopštenje u kojem se potvrđuje da je vlasnik kompanije INEOS i drugi najbogatiji Britanac investirao 300 miliona dolara u razvoj infrastrukture.

"Mančester junajted sa zadovoljstvom može da potvrdi da je ser Džim Retklif kompletirao kupovinu 27.7 odsto akcija kluba, nakon dozvole i ispunjavanja svih uslova postavljenih od strane Fudbalske asocijacije i Premijer lige", stoji između ostalog u saopštenju.

U saopštenju se dalje dodaje:

"Mančester junajted i Travelers limitid, kompanija u potpunosti u vlasništvu ser Džima Retklifa, sa zadovoljstvom objavljuju da je ser Džim Retklif završio posao oko kupovine 25 odsto akcija klase B i 25 odsto akcija klase A posle ispunjenja svih uslova i odobrenja koje su dale Fudbalska asocijacija i Premijer liga".

Ponuda Travelers limitida za kupovinu do 25 odsto akcija klase A po ceni od 33 dolara po akciji istekla je minut do ponoć 16. februara 2024. godine. Nakon isticanja ponude, Travelers limitid pristao je da plati 13.237.834 akcija prema vrednosti tendera. Trast kompanija N.A, koja je čuvala ponudu, odredila je da se radi o 26,2 odsto.

Posle zatvaranja ponude i kupovine akcija Klase B, ser Džim Retklif investirao je u klub 200 miliona dolara za dodatne akcije klase A i B i time se njegovo vlasništvo procenjuje na oko 27,7 odsto, uz obavezu da do 31. decembra 2024. godine bude uloženo još 100 milona dolara. Ti fondovi će biti uloženi u buduće investicje u infrastrukturu na Old Trafordu", saopštili su iz Junajteda.

Konačno, oglasio se i sam Retklif.

"Velika mi je čast što sam postao suvlasnik Mančester junajteda, ali je to ujedno i velika odgovornost. Ovo jeste kraj perioda transakcije, ali je tek početak našeg putovanja koje za cilj ima povratak Mančester junajteda u sam vrh engleskog i evropskog fudbala", poručio je Retklif.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve